Ексклюзиви
пʼятниця, 21 червня 2019 11:32

Розвідки НАТО та України підписали меморандум про співпрацю

Розвідки НАТО та України підписали меморандум про співпрацю
Представники розвідувальних органів країн-членів НАТО та України підписали угоду про співпрацю. Фото прес-служби Міноборони.

Представники розвідувальних органів країн-членів НАТО та України підписали спільний меморандум.

Він передбачає активізацію співпраці з метою своєчасного виявлення ознак підготовки Росії до розширення збройної агресії проти України та можливих військових дій агресора у регіонах Чорного та Балтійського морів.

"З метою своєчасного виявлення ознак підготовки Росії до розширення збройної агресії проти нашої держави та можливих військових дій РФ у регіонах Чорного та Балтійського морів керівники воєнних розвідок Північноатлантичного альянсу та України домовилися про значне збільшення обсягів обміну розвідувальною інформацією. Наразі вже здійснюється підготовка спільних розвідувальних оцінок щодо дій країни-агресора представниками ГУР МО України та НАТО. Підписано Меморандум про взаєморозуміння у сфері розвідувальної діяльності", - йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніхто Росію не жалітиме: Європейський суд прийняв прогресивне рішення

Домовленостей досягнули під час офіційного візиту начальника Управління розвідки Міноборони України Василя Бурби до країн Балтії. Там він оприлюднив чергові докази військової активізації Росії на окупованих територіях України та поблизу кордонів країн Європи.

Бурба домовився з начальниками воєнних розвідок Литви, Латвії та Естонії про значне збільшення обсягів обміну розвідувальною інформацією та налагодження обміну досвідом протидії російській агресії за ключовими напрямами розвідувальної діяльності, зокрема у галузі кібернетичної розвідки.

В умовах гібридної війни Україна має застосовувати сучасні невійськові методи боротьби. Можемо дотиснути Росію економічно, якщо кожен українець подасть позов проти РФ. Як держава та приватні особи маємо можливість законно стягнути кілька десятків трильйонів доларів. Також треба бити Росію її ж методами - фінансувати незалежні медіа і громадські організації у РФ. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповідає лідер руху "Спільна справа" Олександр Данилюк.

Зараз ви читаєте новину «Розвідки НАТО та України підписали меморандум про співпрацю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути