понеділок, 14 жовтня 2024 08:16

Спецтема: Війна Росії проти України

На деяких ділянках війська РФ мають успіх: командир бригади розповів про ситуацію на Курщині

На деяких ділянках війська РФ мають успіх: командир бригади розповів про ситуацію на Курщині
Командир 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади Павло Розлач розповів про бої у Курській області РФ. Фото: novynarnia.com

На першому етапі операції ЗСУ у Курській області РФ українські військові стрімко просувалися.

Зараз перейшли до оборони й утримують захоплені території. Про це в інтерв'ю ТСН.ua розповів командир 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади Павло Розлач.

"Ну і в деяких випадках покращуємо тактичне положення для поліпшення цієї оборони. Десь вирівнюємо, десь більш вигідні місця займаємо", - сказав військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни просунулися біля Вугледара і Часового Яру

Він підтвердив, що російські війська дійсно почали активно намагатися витіснити ЗСУ. На деяких ділянках мають успіх.

"Але не тьма і їх не багато. Вже два місяці минуло і "друга армія світу", на їхню думку, вона не може справитись з нами і витіснити нас наразі", - зазначив Розлач.

За його словами, від початку Курської операції російська армія збільшила там присутність на 30 тисяч осіб, щоб проводити контрнаступальну операцію. Втім цього угруповання не вистачає, щоб витіснити ЗСУ. Нині важко оцінити, яка ударна сила потрібна росіянам для цього.

"Тут багато залежить від факторів. Це не математика. Це раніше радянськими книжками міряли - співвідношення атакуючи, обороняючись. Є багато факторів від морально-психологічного духу, тому що колись я був свідком, як там порядка восьми людей погнали батальйон ТРО на надувних лодках. Залежить від стійкості оборони. Якщо всі будуть стійко стояти, то їм треба в рази більше", - розповів військовий.

Російська армія просунулась у Курській області. Там ворог ешелоновано вводить нові резерви та має просування. Про це повідомив молодший сержант, командир відділення 24-ї окремої штурмової бригади "Айдар" Станіслав Бунятов із позивним "Осман".

Він зауважив, що українські військові не можуть ефективно використовувати дрони на Курщині через негоду. Тому росіяни користуються моментом.

Зараз ви читаєте новину «На деяких ділянках війська РФ мають успіх: командир бригади розповів про ситуацію на Курщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути