неділя, 20 жовтня 2024 22:36

МАГАТЕ затримається в Україні

МАГАТЕ затримається в Україні
МАГАТЕ продовжить місію в Україні. ФОто: facebook.com/magateorg

Міжнародне агентство з атомної енергії наступного тижня продовжить місії на всіх ключових підстанціях. Це ті, які є критичними для видачі електроенергії з атомних електростанцій.

Під час візитів вони будуть оцінювати стан обʼєктів та верифікувати наслідки. Візити відбуватимуться почергово за графіком, повідомляє Міністерство енергетики України.

"Росія продовжує ставити під загрозу ядерну безпеку та безпеку на українських АЕС, здійснюючи повітряні атаки на українську територію. Остання масована атака наприкінці серпня показала, що ворог не враховує загроз ядерного інциденту, намагаючись зробити блекаут в Україні", - наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські енергетики відновили лінію живлення до окупованої ЗАЕС

В Міненергетики також додали, що гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі ще раз підтвердив готовність сприяти в реалізації проєкту з добудови енергоблоків №3 і №4 на Хмельницькій АЕС, зокрема у створенні консультативної місії МАГАТЕ для добудови блоків.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) закликає "усі сторони" до стриманості на тлі повідомлень про бойові дії навколо АЕС у Курчатові, що в Курській області. До них, зокрема, відноситься необхідність забезпечення фізичної цілісності АЕС незалежно від того, де вони розташовані.

Зараз ви читаєте новину «МАГАТЕ затримається в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути