Млинці - улюблена страва на сніданок. Але їх багато хто любить їсти не лише вранці, а й вдень чи ввечері.
Але корисніше їсти їх все ж таки зранку. Це дозволяє організму ефективніше засвоїти калорії. Увечері ж вони можуть стати причиною важкості чи набору зайвої ваги.
За словами експертів, один середній млинець містить близько 190-230 калорій. Таку страву краще їсти в першій половині дня, оскільки це досить важка для організму їжа, що містить багато простих вуглеводів.
Вранці організм відпочилий, і травна система працює найбільш ефективно. За цілий день така складна для травлення їжа, як млинці, встигне перетравитися і не створить проблем у вигляді зайвої ваги або затримки води в організмі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку кашу на сніданок вважають найшкідливішою
Щоб зробити млинці менш калорійними, можна смажити їх без олії, додавати в тісто менше цукру, замінювати незбиране молоко на продукти зі зниженою або нульовою жирністю, а також використовувати замість білого борошна його більш корисну альтернативу - гречане або рисове.
Фахівці радять обмежити зранку продукти, багаті на глютен. Цей елемент важко перетравлюється. Людині треба мати здоровий організм, щоб він його обробив. Якщо глютену забагато, то це може подразнювати кишківник.
Поміж каш із глютеном є пшенична, житня, вівсяна, перлова, манна. Тому краще варити зранку рисову, гречану, кукурудзяну й пшоняну.
Коментарі