Ексклюзиви
середа, 28 травня 2025 00:31

Три харчові звички, які зроблять каву кориснішою

Три харчові звички, які зроблять каву кориснішою
Улюблений напій мільйонів може бути кориснішим, якщо змінити деякі звички Фото: pinterest

Улюблену каву можна зробити кориснішою, якщо змінити деякі харчові звички.

Щоб не відмовлятись від напою, дієтологи діляться трьома порадами, як зробити каву кориснішою, щоб приносила лише користь організму.

Відмовтесь від цукру

Багато хто звик підсолоджувати свій напій, але така звичка значно збільшує його калорійність. Надмірне споживання цукру пов'язане з ризиком розвитку діабету, серцево-судинних захворювань і навіть ожиріння.

Стевія - чудовий варіант, який не зашкодить вашій фігурі та здоров'ю. Вона не містить калорій і має низький глікемічний індекс, що робить її безпечним вибором.

Обирайте рослинне молоко

Молоко і вершки можуть додати ніжності вашій каві, але вони також збільшують вміст насичених жирів. Це може перевантажувати ваше серце і викликати дискомфорт у шлунку, особливо якщо у вас непереносимість лактози.

Краще звернутися до рослинних альтернатив. Мигдалеве, соєве або нутове молоко - все це не тільки поживні, а й легкі для шлунка варіанти. Ці напої можуть збагатити смак вашої кави, додавши цікаві ноти, як-от горіховий або легкий солодкий присмак, не навантажуючи ваш організм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що люблять психопати: австрійські науковці провели дослідження, яке здивувало

Зменшіть кількість перекусів

Кава і тістечка - класичне поєднання, але для вашого здоров'я це може бути не найкращим вибором. Кондитерські вироби, з високим вмістом цукру і жирів, породжують стрибки рівня цукру в крові, що не тільки несе ризики для здоров'я, а й позначиться на вашому самопочутті.

Відмовтеся від солодких частувань на користь більш здорових альтернатив. Якщо вам хочеться чогось до кави, спробуйте подати цукерки без цукру, пастилу з горіхами або навіть сухофрукти. Ці варіанти не тільки менш калорійні, а й забезпечать вас корисними вітамінами та мінералами.

Улюблену каву можна зробити кориснішою, якщо змінити деякі харчові звички. Грибна кава - новий тренд серед прихильників здорового способу життя.

Цей напій готують з порошку лікувальних грибів, таких як рейші чи чага. Така кава стрімко набирає популярності як корисна альтернатива традиційній каві. Вона не містить кофеїну, але заряджає енергією, підтримує імунітет і покращує концентрацію.

Зараз ви читаєте новину «Три харчові звички, які зроблять каву кориснішою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути