четвер, 10 жовтня 2024 11:11

П'ять осінніх суперфудів для імунітету: що варто додати до свого раціону

П'ять осінніх суперфудів для імунітету: що варто додати до свого раціону
міцніть імунітет восени: які овочі та фрукти обрати для здоров'я Фото: pinterest

Восени підтримати імунітет можна сезонними продуктами.

Саме в цей період природа дарує нам овочі та фрукти, багаті на вітаміни та антиоксиданти, які допомагають зміцнити організм і підготувати його до зими.

Додайте в раціон ці продукти, щоб захистити себе від застуд і вірусів.

П'ять корисних продуктів восени

Яблука

Яблука багаті на клітковину, можуть підтримувати здорове травлення і допомагають вам покращити рівень холестерину. Крім цього, вони відмінним джерелом антиоксидантів, таких як вітаміни C та E.

Свіжі яблука - зручна та багата на поживні речовини закуска, яку можна взяти з собою на ходу. Вони також стануть затишними осінніми ласощами, якщо запекти їх з корицею та краплею меду. Ну і чого вартий один лиш яблучний пиріг.

Гарбуз

Гарбузи найсвіжіші з жовтня по листопад. Вони багаті на вітаміни A, C і E, а також мінерали, такі як цинк, селен і залізо. Активні інгредієнти в шкірці, м'якоті та насінні гарбуза мають антиоксидантні, протимікробні та протизапальні властивості.

Гарбуз може стати смачним доповненням до осінньої кулінарії. Запікайте шматочки гарбуза з оливковою олією та спеціями, такими як кориця та мускатний горіх, або додавайте його до супів чи смузі.

Буряк

Пік збирання врожаю буряків триває до листопада. Цей яскравий коренеплід багатий на поживні речовини, такі як фолієва кислота, вітамін С і марганець, і є хорошим джерелом харчових волокон.

Він низькокалорійний та поживний, й при цьому корисний для здоров'я серцево-судинної та травної системи.

Смажені чи печені буряки - надзвичайні смакота. Вона добре поєднується з оливковою олією, спеціями, бринзою. Буряк також можна додавати до салатів та різноманітних супів, не лише до борщу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що не можна пити під час застуди: цьому списку ви здивуєтесь

Груші

Груші багаті на клітковину, яка підтримує здоров'я травної та серцево-судинної систем.

Одна середня груша містить близько 100 калорій і більше ніж 5 грамів клітковини, що робить її низькокалорійним та ситним перекусом.

Груші також є хорошим джерелом вітаміну С - важливої ​​поживної ре

Ви можете насолоджуватися свіжими грушами або додавати цей фрукт до салатів. І ні для кого не секрет, що у випічці груша теж смакує відмінно.

Журавлина

Журавлина зазвичай готова до збирання у вересні та жовтні. Вона багата на антиоксиданти, такі як вітамін С, і містить значну кількість харчових волокон у кожній порції. Одна чашка цільної журавлини містить близько 50 калорій і 4 грамів клітковини. Її можна додавати у соуси, салати та випічку.

Восени найкраще збагатити свій раціон овочами, багатими на вітаміни. Це підвищує захисні функції організму. Чим більше вітамінів ви отримаєте, тим менший шанс застудитися чи захворіти.

Внесіть у свій осінній раціон буряк, фенхель, гарбуз, баклажан, журавлину.

Зараз ви читаєте новину «П'ять осінніх суперфудів для імунітету: що варто додати до свого раціону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути