
На кухні у багатьох є одна спеція, яка здатна підтримувати рівень цукру в крові та контролювати вагу.
Дієтологиня-нутриціологиня Джеймі Джонсон розповіла Verywellhealth, що кориця у людей з діабетом другого типу або синдромом полікістозних яєчників з часом знижує рівень цукру в крові на 0,1%, а рівень цукру в крові натщесерце - майже на 11 мг/дл (міліграмів на децилітр).
Кориця також може покращити чутливість до інсуліну, що вимірюється за допомогою HOMA-IR. Такі результати показало дослідження, яке вийшло 2019-го у виданні Diabetes research clinical practice. Цей показник відображає, наскільки добре ваш організм реагує на інсулін. Як відомо, погана чутливість до інсуліну, або інсулінорезистентність, є ключовим фактором розвитку діабету другого типу.
Зазначається, що більшість досліджень, в яких вивчався вплив кориці на рівень цукру, були зосереджені на людях з діабетом другого типу, тому користь цієї спеції для людей без діабету досі не зрозуміла.
Як кориця знижує рівень цукру в крові
Кориця здатна знижувати рівень цукру у крові кількома способами:
посилює активність рецепторів інсуліну, що призводить до ефективнішого виведення глюкози з кровотоку;
сприяє відчуттю ситості;
зменшує запалення, яке сприяє розвитку діабету другого типу;
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вітамінні бомбочки для чаю: як приготувати з обліпихи та калини
знижує рівень глюкози після їжі та уповільнює травлення вуглеводів.
Скільки кориці потрібно для зниження рівня цукру
У дослідженнях використовувалися дози кориці 0,5-6 грамів, що приблизно еквівалентно 0,25-2,3 чайної ложки.
Дієтологиня радить протягом дня вживати 0,5-1 чайну ложку кориці. За її словами, щоб помітити ефект, варто їсти цю спецію протягом щонайменше восьми тижнів.
Ранкову каву можна зробити ще смачнішою, кориснішою, якщо додати до неї одну популярну спецію. Йдеться про корицю, яка є на кожній кухні. Окрім покращення смаку, спеція також має користь для здоров'я.
Деякі дослідження показали, що кориця знижує резистентність до інсуліну, а це означає, що різке підвищення рівня цукру в крові після вживання продуктів, що містять вуглеводи, було меншим при споживанні кориці
Коментарі