четвер, 07 серпня 2025 14:32

Найкорисніші рибні консерви, які рекомендують дієтологи

Найкорисніші рибні консерви, які рекомендують дієтологи
Корисні рибні консерви: перелік від дієтологів Фото: pexels

Рибні консерви можуть бути не лише зручним продуктом, а й справжнім джерелом користі. Дієтологи радять звертати увагу на ті види, що зберігають максимум білка, омега-3 жирних кислот і мінералів, водночас не містять шкідливих добавок.

Портал verywellhealth називає топ-5 найкращих видів рибних консервів, які багаті на білок і можуть стати хорошою альтернативою м'ясу.

Сардини

Сардини - високоякісне, повноцінне джерело білка. 100 г сардин містять 24,6 г білка, і 982 мг омега-3 (ЕПК + ДГК), які допомагають зменшити запалення і підтримують роботу серця і мозку. Також вони містять 30% від добової норми вітаміну D, особливо при вживанні кісток, заліза - 16% від добової норми, калію - 8% від добової норми.

При цьому в сардинах низький вміст ртуті - менший, ніж у більшій рибі (наприклад, тунці або меч-рибі).

Лосось

"Жирна консервована риба - одне з небагатьох цільнохарчових джерел вітаміну D3, який підтримує імунітет, здоров'я кісток і зубів, а також гормональну функцію", - говорить сертифікований дієтолог Ейвері Зенкер. Це робить лосось особливо корисним у північному кліматі або для людей із нестачею сонячного світла.

У 100 г лосося міститься 1227 мг омега-3, а також 22% від добової норми вітаміну D, і 55% від добової норми селену, який потрібен для функції щитоподібної залози і репродуктивного здоров'я.

Тунець

Тунець - один із найбагатших на білок видів риби, що сприяє відновленню м'язів і сприяє насиченню.

Водночас тунець може містити підвищену кількість ртуті. Важливо ретельно вибирати марку продукту. Вибирайте сорти з низьким вмістом ртуті, наприклад, консервовану світлу рибу і смугастого тунця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 14 продуктів, які поліпшують пам'ять і стимулюють мозок

Скумбрія

Скумбрія, подібно до лосося і сардин, має безліч корисних для серця властивостей. Вона - надійне джерело вітаміну B12, необхідного для здорової роботи нервової системи і формування еритроцитів.

При цьому скумбрія зазвичай містить менше ртуті, ніж інші види риби, наприклад, тунець.

Анчоуси

"Консервована риба може бути чудовою альтернативою обробленому м'ясу, яке пов'язують із такими негативними наслідками для здоров'я, як серцево-судинні захворювання і рак", - сказав Зенкер.

Це ще один вид консервованої риби з кістками, який є хорошим джерелом кальцію.

Лосось - це смачна та корисна риба, багата на омега-3, але його ціна не завжди радує. Є чудові альтернативи, які не поступаються користю та смаком. Деякі види риби містять стільки ж корисних жирів та мікроелементів, а коштують значно дешевше.

Срібний лосось, однак значно дешевший за червону рибу, та не менш корисний. Сто грамів риби містить добову норму вітаміну В12. Кижуч також має потужну частку калію, фосфору та селену, які вкрай необхідні для здоров'я всіх систем організму.

Зараз ви читаєте новину «Найкорисніші рибні консерви, які рекомендують дієтологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути