
Якщо одна цукерка майже не впливає на самопочуття і фігуру, то надмірне споживання цукру може серйозно зашкодити здоров'ю.
Американська кардіологічна асоціація заявляє, що жінкам варто споживати не більше 25 г цукру на день, а чоловікам - менше 36 г. Лікарі кажуть, що цієї кількості достатньо для людини.
Спеціалісти пропонують 10 методів, які допоможуть побороти залежність від солодкого.
Їжте більше білка
Йдеться про грецький йогурт, сир, яйця, курятину та квасолю.
Збільшіть кількість клітковини
Джерелом клітковини вважаються фрукти та овочі. Крім цього лікарі радять споживати цільні зерна, бобові, горіхи і насіння.
Пийте багато води
Варто контролювати водний баланс. Він не лише зменшить бажання з'їсти десерт, а й мінімізує млявість, запаморочення та проблеми з концентрацією.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким має бути корисний сніданок: три прості правила, про які ми забуваємо
Керуйте стресом
Хронічний стрес підвищує рівень кортизолу, гормону, який підвищує апетит. Щоб уникнути стресу, займайтеся спортом, медитаціями та практикуйте дихальні техніки.
Жир
Авокадо та горіхи не лише додадуть вам більше енергії, а й зменшать тягу до цукру.
Здорові вуглеводи
Вибирайте продукти, які містять найменшу кількість цукру та найбільшу кількість клітковини.
Будьте активними
Додайте у свій режим більше фізичних вправ. В обідню перерву можна прогулятися парком, а вдома зайнятися йогою. Це принесе вам більше користі, ніж маленький десерт.
Не зберігайте цукор вдома
Замість морозива обирайте ягоди або горіхи.
Не голодуйте
Їжте кожні кілька годин протягом дня та включайте жири, білки та клітковину, щоб підтримувати здоровий рівень цукру в крові.
Уникайте замінників цукру
Додавайте молоко до кави чи чаю, щоб пом'якшити смак. Якщо ви любите використовувати цукор у випічці, замініть його фруктовим чи ягідним пюре. Це забезпечить солодкість і трохи клітковини без цукру й замінників.
Більшість людей п'ють каву вранці, щоб подолати втому, залишатися бадьорими та ефективно працювати. Проте вчені довели, що кава містить сполуки, які по-різному впливають на мозок. Дослідники порівняли дані функціональних МРТ тих, хто постійно п'є каву, до та після вживання кави чи кофеїну.
Коментарі