
Серпень - найкращий місяць, щоб поповнити організм вітамінами та мікроелементами завдяки сезонним фруктам і овочам, яких у цей період особливо багато.
Про це розповідає NTA.
Серед обов'язкових до вживання продуктів:
- Помідори - соковиті, стиглі та багаті на вітамін С, калій, вітамін К і фолати.
- Різні види перцю - болгарський, міні й гострий - у серпні мають найкращий смак і користь.
- Кабачки, цукіні, баклажани - джерело клітковини, води, вітамінів, чудово впливають на травлення.
- Огірки - зволожують, забезпечують організм поживними речовинами, особливо якщо їсти зі шкіркою.
- Кукурудза - найсолодша одразу після збору, багата на корисні вуглеводи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забудьте про зелений: який чай найкраще пити під час сніданку
- Картопля - містить стійкий крохмаль, що покращує чутливість до інсуліну.
- Морква - стигла, насичена бета-каротином і вітамінами групи B.
- Базилік - ароматна зелень для салатів, пасти й капрезе.
- Диня й кавун - очищають, зволожують, дарують антиоксидантний ефект і покращують настрій.
- Ожина - джерело вітаміну С і клітковини, корисна для серця й судин.
- Виноград - багатий вітамінами, амінокислотами та ефірними оліями.
- Сливи, алича, персики й нектарини - продовжують сезон літніх фруктів після абрикосів.
Диня не лише смачна, а й доволі корисна. Вона містить багато вітамінів та мінералів, вкрай необхідних для організму. Тому диня є своєрідними ліками від цілої низки хвороб.
Наприклад, диню не без підстав називають еліксиром молодості. Вона є багатим джерелом бета-каротину, який допомагає захистити шкіру від шкідливого впливу ультрафіолету і стимулює вироблення колагену.
Коментарі