
— Щороку із жахом чекаю корпоративу, — говорить киянин Іван Сергієнко, 53 роки. Керує відділом у великій фірмі. — Усі хочуть зі мною випити. Знаю, що не можна змішувати легкий та міцний алкоголь. Але ніколи не вдавалося дотриматися цього. На цей Новий рік був коньяк, потім — вино. Тоді дівчата захотіли випити зі мною шампанського. Далі — горілка. На ранок дружині довелося викликати "швидку". Нудило, блював. Думав, що отруївся. Лікар сказав, що я в нього шостий такий клієнт за сьогодні. Порадив алкозельцер, цитрамон і багато води. Ще два дні мутило.
— Є такий анекдот: чим відрізняється начальник на корпоративі від алкоголіка? Перший думає, як не випити б, а другий — де випити. Але ввечері вони в однаковому стані, — розповідає Анатолій Вершигора, 63 роки, головний лікар київської станції швидкої допомоги. — Молодшим краще пити вино. Старшим — міцніші напої, але в меншій кількості. Змішувати не можна, особливо червоне вино й іще щось. Це викликає сильні мігрені. Коньяк узагалі вживають після трапези. А у нас замість горілки, ще й закушують олів'є з голубцями.
Отруєння зневоднює організм. Кожен келих спиртного лікар радить запивати такою ж кількістю води. Ідеальна доза — склянка вина чи чарка горілки на годину.
— Щоб не було похмілля, вживайте не менш ніж 2 літри води за добу. Добре виводить алкоголь солодкий чай із м'ятою та лимоном. Аспірин плюс дві таблетки цитрамону знімають головний біль. Щоб вивести токсини, п'ють активоване вугілля. Ну і розсіл із квашених огірків. Або морську капусту чи розчин морської солі — чайна ложка на півчашки води.
Радить добре виспатися, поснідати нежирним м'ясом та картоплею. Уникати занять спортом, не підіймати важкого.
Коментарі