
— Коли подавала картоплю з м'ясом, гості були в захваті. Казали — як у ресторані, — розповідає киянка 39-річна Марина Кожевнікова. — Посуд з підігрівом чоловік подарував на Новий рік. Має металеву підставку з місцями для свічок. Миска — з термостійкого скла, накривається скляною кришкою. Постійно тепла, бо знизу гріють свічки.
Посуд із підігрівом, у якому подають страви на стіл, називають мармітом. Продавець кухонного начиння 24-річний Сергій Кошиць із Києва каже, що марміти популярні серед професійних кулінарів. Та дедалі частіше їх купують для домашнього вжитку.
— При розігріві страви втрачають свій вигляд, смакові якості й користь. Тому треба якнайдовше підтримати їх у теплому вигляді. За допомогою підігріву це можна робити цілий день, — пояснює. — Виготовляють марміти з термостійкого скла та нержавіючої сталі. Коштують 900–4200 гривень.
Для підігріву використовують свічки, газові горілки та спеціальні паливні брикети. Місткість посудин становить 0,8–9 л. Особливого догляду не потребують. Миють їх, як каструлі.
Коментарі