
У столичному ресторані "Франциско", що в готелі "Турист" неподалік метро Лівобережна, подають п"ять видів коктейлів із лаймом. Найпопулярніший з-поміж них — "Джоні, будь кращим!"
— На порцію виходить 300 грамів, — говорить бармен Олександр, 20 років.
Він змішує у шейкері по 20 г джину "Біфітер", персикового лікеру та горілки. Додає 40 г лаймового міксу, 100 г грейпфрутового і 50 г ананасового соків. Коктейль виливає у келих, прикрашає шматочками банана і лайму. Порція коштує 26 грн.
Мукачівка 28-річна Катерина Гермаєва навчається у німецькому місті Бремен і підробляє барменом на місцевій дискотеці. Жінка спеціально везла з-за кордону тростинний цукор і пляшку кашасу. Хотіла здивувати подруг із Мукачева коктейлем "Каперінья" з лаймом.
— Кашасу — міцний напій, має з сорок градусів. Роблять його з соку цукрової тростини, — пояснює Катерина.
Для "Каперіньї" Гермаєва ріже півкільцями лайм. Шматочки складає у глечик і пересипає тростинним цукром. Цитруси мають пустити сік. На 4 порції бере 4–5 лаймів.
— Пити коктейль треба з великих келихів через соломинку. На крайній випадок вдома підійдуть півлітрові банки, — продовжує Катерина й розставляє на столі банки. — У Бремені на дискотеці дівчата години чотири одну склянку п"ють.
Катерина розкладає у банки шматки лайму, в кожну додає таку ж кількість подрібненого льоду. Заливає кашасу. Вставляє по соломинці, прикрашає шматочками цитрусу і подає подругам.
— Смачний, кисло-солодкий, — куштує коктейль подруга Валентина, 27 років. — Для дівішніка — супер!
Коментарі