
— На Новий рік купуємо багато різного алкоголю. У нас завжди збирається велика шумна компанія. Щоб здивувати їх, роблю цікаві коктейлі, — говорить 33-річна Аліна Дерманська із Запоріжжя. — Вони смачні, їх легко готувати й пити, хмелять поступово.
Для фруктового крюшону з чаєм і шампанським нарізає апельсин півкільцями. Розкладає по чотирьох чашках. Всипає на кожен по 50 г цукру. Чекає 20 хв., щоб апельсин пустив сік. Додає по 50 г рому й коньяку. Залишає настоятися 15 хв.
Заварює чай. Кип'ятить півтори склянки води й заливає 1 ч. л. чорного великолистого чаю. Настоює чай 2 хв. Проціджує через сито й додає в чашки з ромом. Перед подачею наливає по 100 мл холодного шампанського в кожну чашку.
Щоб зробити коктейль "Новорічний пунш", у шість апельсинів вставляє по 10 бруньок гвоздики.
Запікає в духовці, доки шкірка не стане коричневою. Ставить у миску, заливає 100 г цукрового сиропу, по півлітра коньяку та рому. Доводить до кипіння. Додає 1 л лимонаду й одразу знімає з вогню. Перед подачею до столу всипає по 1/2 ч. л. кориці й мускатного горіха. Розливає по чашках.
Коментарі