— Салат "Інес" готую в будь-якій мисці. Усе скидаю, перемішую. На вечерю є і з собою на роботу. Салат ситний, його багато виходить, — розказує киянка Інна Соколова, 28 років.
Рецепт страви розповіла подруга на роботі. Дала йому своє ім'я.
— Святковий варіант — це глибока велика скляна миска, щоб видно було яскраві кольори.
На дно висипає баночку червоної консервованої квасолі у власному соку. Юшку перед тим зливає. Потім нарізане кубиками відварене куряче філе, баночку консервованої кукурудзи. На неї ріже кубиками червоний болгарський перець, дрібно крає велику цибулину, два середніх свіжих помідори. Заливає майонезом. Присипає тертим сиром і свіжою зеленню.
— Як чергувати кольори у прозорій мисці — салат дуже незвичайний. Раз куряче філе замінила ковбасою й теж смачно.
Радить майонез готувати самим. Бо салат сухий, якщо влити мало, а в магазинному багато домішок.
— Три столові ложки сухої гірчиці й одна — олії. Ще два зубчики часнику й чайну ложку соку лимона натискую. Оце все у блендері збила — і майонез. На цей салат треба зо дві порції робити.
Коментарі