Ексклюзиви
субота, 16 червня 2012 19:13

На карбуванні мідних монет заробляють 300 грн на день
5

Фото: Фото: Світлана Корженко

У фан-зоні на столичному Майдані Незалежності викарбовують та продають монети з міді, латуні та алюмінію. За день кожен з продавців отримує по 200-300 грн зарплати, розповів працівник Сергій.

"Карбуємо монети на згадку про Євро-2012. Покупець на свій розсуд може замовити монету з міді, латуні чи алюмінію. Маємо їх по три види: з козацьким гербом і побажаннями щастя та здоров'я, з логотипом Євро та з двома голубками і написом "Злагоди та любові". Мідні і латунні коштують по 30 гривень, з алюмінію — 20. Монети розходяться гарно. Зарплата залежить від виторгу. Нам платять по 15%. В середньому виходить по 200-300 гривень на день", - сказав він.

Карбують монети на дерев'яному пеньку. На землі біля нього стоїть 6-кілограмовий молот. Поряд викладені одна на одному заготовки.

"Всі монети користуються однаковим попитом. Найбільше їх купують українці та росіяни. Іноземців мало. За день може підійти не більше 5-6 чоловіків. Наших в десятки разів більше. Кожен покупець може самостійно спробувати викарбувати монети. Але він має бути сильним — не кожен втримає у руках козацький молот", - додав Сергій.

На точці працює 5 хлопців у вишитих сорочках та козацьких костюмах. Вони приїхали з Миргорода.

"Ми представляємо молодіжну організацію "Хочу жити". Маємо свої точки у фан-зонах Києва, Харкова, Донецька та Львова. Представляємо козацьку Україну, тому вбрали наших хлопців у костюми козацької старшини. Думали, саме цим зацікавимо іноземців. Та вони підходять рідко. Європейці приїхали сюди випити і погуляти. До монет їм немає ніякого діла", - розповів автор ідеї Сергій Грищенко.

Зараз ви читаєте новину «На карбуванні мідних монет заробляють 300 грн на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути