Ексклюзиви
середа, 11 червня 2025 10:56

З полуницею та бананами: три кавові напої, які смакують холодними

У спекотні дні хочеться чогось прохолодного, але водночас бадьорого. Ідеальне поєднання дарують холодні кавові напої. Вони освіжають, додають енергії та дарують справжню насолоду.

Ось три прості та смачні напої, які легко приготувати вдома.

Айс латте з ваніллю

Автор: pinterest
  Айс латте з ваніллю
Айс латте з ваніллю

Інгредієнти:

еспресо або міцна чорна кава - 1 порція (приблизно 60 мл)

молоко - 150-200 мл (звичайне або рослинне)

ванільний сироп - 1-2 ч. ложки (за смаком)

лід - кілька кубиків

Як приготувати

Заваріть еспресо або міцну каву й дайте їй охолонути.

У склянку покладіть кубики льоду.

Додайте ванільний сироп.

Влийте охолоджену каву.

Зверху повільно додайте молоко, щоб утворився красивий градієнт.

Перемішайте перед подачею і насолоджуйтеся.

Такий напій чудово тонізує. Саме те, що потрібно для літнього ранку або полудня.

Коктейль з бананом

Автор: Скриншот
  Коктейль з бананом
Коктейль з бананом

Інгредієнти:

1 банан

50 мл молока

1 порція кави

лід

ванільний цукор

Як приготувати

У блендері збити банан з молоком. Високу склянку заповнити льодом, влити каву, молоко з бананом, зверху присипати ванільним цукром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігриста кава підкорює мережу: як вдома приготувати яскравий напій з бульбашками

Полуничний еспресо тонік

Інгредієнти:

1 еспресо або міцна кава (тут найкраще смакуватиме арабіка з Ефіопії)10 полуниць

75 г цукру

лід

120 мл тоніка

Як приготувати

Приготуйте полуничний сироп: треба нарізати 10 полуниць, засипати цукром і поставити в холодильник на добу. Після цього процідити. Сироп можна замінити вже готовим (за смаком) або ж полуничним пюре (тоді кілька полуниць збити блендером з цукром або й без нього та перетерти через ситечко).

Дно високої склянки заповнити полуничним сиропом або ж пюре, додати лід, тонік, повільно влити каву.

Прикрасити напій можна збитою молочною піною та цілою полуницею.

Холодна кава може стати освіжаючою альтернативою гарячому варіанту підбадьорливого напою, особливо в спекотний день. Кава холодного заварювання готується шляхом замочування кавових зерен у холодній воді, як правило, на термін до 24 годин. Вона має гладкий, менш кислий смак, ніж гаряча, і має низку корисних властивостей.

У крижаному лате еспресо поєднується з молоком, але для охолодженого, вершкового, освіжаючого напою в холодному лате використовується холодне молоко.

Зараз ви читаєте новину «З полуницею та бананами: три кавові напої, які смакують холодними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути