
Якщо любите ситно та смачно поснідати, то яєчний пиріг по-шведськи з беконом - це ідеальний варіант у ранковий час. Страва готується швидко, має апетитний вигляд і неодмінно сподобається всій родині.
У цей традиційний для шведської кухні пиріг інколи додають трохи бекону, а подають його з ягідним соусом. Підійде соус зі смородини, порічок чи інших кисло-солодких ягід.
Яєчний пиріг по-шведськи з беконом
Інгредієнти
Для яєчного пирога
Яйця курячі - 4 шт.
Молоко - 400 мл
Борошно пшеничне - 150 г
Сіль - 1.5 ч. л.
Масло вершкове - 3 ст. л.
Бекон - 150 г
Перець чорний мелений за смаком
Для подавання
Журавлина за смаком
Оберіть форму діаметром 20–22 см або глибоку сковороду, яка підходить для духовки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три страви з кабачків, які стануть хітом цього літа
Як приготувати
Поріжте бекон смужками й обсмажте на середньому вогні до золотавої скоринки. Вийміть й відкладіть на серветки, щоб жир лишився на сковороді.
В мисці збийте яйця з молоком, додайте борошно, сіль і перець, ще раз збийте до однорідності.
У сковороді, в якій смажився бекон, розтопіть 2 столові ложки вершкового масла разом із жиром, який лишився з бекону.
Влийте у сковороду тісто, розкладіть зверху бекон, вогонь зменшуйте до середнього та готуйте 10-12 хв у духовці або на плиті під кришкою, не перемішуючи. Потім збільшуйте температуру й допікайте ще 3-5 хв до золотистості по краях.
Наріжте на порції, за бажанням додайте потертий сир, ягідний соус або зелень.
Якщо хочете приготувати не лише смачну, а й корисну вечерю, то запіканка з рибою та овочами стане ідеальним вибором.
Йдеться про кіш Лорен. Це класичний французький пиріг із пісочного тіста, який дуже просто готується, але підкорить смаком кожного. Його спробуйте запекти з броколі та сиром. Смак страви приголомшить.
Коментарі