пʼятниця, 26 грудня 2025 15:45

Стануть родзинкою застілля: три десерти, які вразять будь-кого

Автор: pinterest
  Десерти на Новий рік: три ідеї для святкового застілля
Десерти на Новий рік: три ідеї для святкового застілля

Новий рік - ідеальний привід потішити себе та гостей особливим десертом.

Хочеться, щоб він був не лише смачним, а й ефектним, легко готувався та справді створював святковий настрій.

Gazeta.ua зібрала три вдалі ідеї десертів для новорічного застілля. Вони стануть яскравим фіналом святкової вечері.

Клементинове крем-брюле

Неймовірно простий і справді смачний десерт.

Інгредієнти приблизно на десять клементинів:

4 яєчні жовтки

60 г цукру

Цедра одного клементина (за бажанням)

Сік 2/3 клементинів

200 г жирних вершків

150 мл молока

25 г цукру для карамелізації

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати смачний і корисний десерт з хурми за 5 хв.

Як приготувати

Почніть з видалення м'якоті з клементинів.

У мисці збийте яєчні жовтки з цукром.

Додайте решту інгредієнтів: цедру, сік, вершки та молоко, потім добре перемішайте.

Вилийте суміш у видовбані клементини, потім випікайте 1 годину при температурі 100°C.

Коли ви виймете його з духовки, крем-брюле має бути трохи хитким у центрі. Якщо він не пропечений, продовжуйте випікати ще трохи.

Охолодіть щонайменше 4 години.

Безпосередньо перед подачею посипте вершки цукром, а потім карамелізуйте верхівки за допомогою кухонного пальника або за допомогою функції гриля в духовці (будьте обережні, оскільки вони дуже швидко карамелізуються).

Чизкейк "Глінтвейн"

Інгредієнти

200 г печива

90 г вершкового масла

400 г крем-сиру

200 мл вершків 30-33%

90-100 г цукрової пудри

9 г желатину

60 мл води

ваніль - за бажанням

Глінтвейновий шар:

250 мл червоного вина

60-80 г цукру

1 апельсин (цедра + сік)

кориця, бадьян, гвоздика

10 г желатину

50 мл води

Як приготувати

Печиво подрібнюємо в крихту, додаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо. Викладаємо у форму, добре утрамбовуємо та відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин.

Желатин для сирного шару заливаємо холодною водою та залишаємо набухати. До крем-сиру додаємо ваніль та цукрову пудру, перемішуємо до однорідності.

Вершки підігріваємо та додаємо до них желатин, перемішуємо до повного розчинення. Вливаємо до сирної маси та перемішуємо.

Переливаємо в форму та відправляємо в холодильник на 2-3 годинки до повного застигання.

Для глінтвейнового шару желатин заливаємо водою та залишаємо набухати, в каструлю наливаємо вино (якщо не вживаємо алкоголь, то замініть на вишневий, гранатовий сік або безалкогольне вино) та додаємо всі інші інгредієнти. Прогріваємо, кипʼятити не потрібно, проціджуємо та додаємо желатин, перемішуємо до повного розчинення.

Заливаємо в форму на повністю застиглий сирний шар та ставимо в холодильник до повного застигання.

Аби з легкістю дістати чізкейк з форми прогрійте її феном, а вже потім розкривайте. Прикрашайте десерт так як вам подобається.

Мандаринова панакота

Інгредієнти

білий шар

10 г желатину + 60г води

500 г 33% вершків

70 г цукрової пудри чи згущеного молока + 10г ванільного цукру

мандариновий

10 г желатину + 60г води

500 г очищених мандаринів

4-5 ст.л цукрової пудри

Як приготувати

Залили водою желатин, дві порції, лишили набухати.

Влийте жирні вершки, додайте цукрову пудру чи згущене молоко, ванільний цукор, і акуратно змішайте - чим менше бульбашок, тим ніжніше буде структура десерту.

Розтопіть желатин який набух. Я це роблю у мікрохвильовці. Влийте до вершків і розмішайте та розлийте по креманках. Лишіть в холодильнику до застигання.

Тим часом приготуйте фруктовий шар.

Очищені мандарини перебийте в блендері і процідіть через сито, лишивши лише сік, відкинувши м'якуш.

Додайте розтоплений желатин до мандаринового соку та якщо мандарини кислі, то цукрову пудру, гарно вимішайте і тоді перелийте в креманки, на уже застиглий білий шар.

Відправте в холодильник застигати, і буде готово. Перед подачею прикрасьте дольками мандарину і м'ятою.

Протягом дня можна потішити себе смачним десертом. У сандей-баноффі входить всього п'ять інгредієнтів, а час приготування скорочено до мінімуму.

Вчені підтвердили, що морозиво підвищує активність мозку. За результатами досліджень, регулярне вживання цього десерту запобігає розвитку депресії тривоги, захищає від негативного впливу стресу.

Зараз ви читаєте новину «Стануть родзинкою застілля: три десерти, які вразять будь-кого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути