
Неправильне розморожування м'яса може зіпсувати не лише текстуру продукту, а й створити ризик розмноження шкідливих бактерій.
Є спосіб, який вважається найкращим для збереження смаку, користі й безпеки м'яса.
Як правильно розморожувати м'ясо
Шеф-кухарі дорогих ресторанів завжди вибирають повільне розморожування в холодильнику. Хоч цей метод потребує більше часу, він гарантує збереження текстури м'яса, природної соковитості та всіх корисних властивостей.
Секрет у простій формулі: на кожен кілограм м'яса треба 8 год. розморожування в холодильнику. Наприклад, 400 г м'яса необхідно розморожувати приблизно 3 год. 15 хв. Для курятини час розморожування буде трохи меншим, ніж для свинини та яловичини. Такий підхід дозволяє зберегти максимальну користь і ніжну текстуру продукту після приготування.
Швидкий метод розморожування м'яса без окропу та мікрохвильовки
Якщо часу обмаль, кулінари зазвичай користуються такою хитрістю:
У миску треба налити воду кімнатної температури.
Додати столову ложку цукру, добре розмішати.
Покласти туди м'ясо на 10 хв.
Після такого замочування м'ясо стає м'яким, але не втрачає своїх смакових властивостей.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно розморожувати готові страви
Чому не можна розморожувати м'ясо в гарячій воді
Висока температура спричиняє часткове варіння м'яса, тоді як середина залишається замороженою.
Втрачається еластичність і смак, м'ясо стає гумовим.
Швидке розморожування може спричинити розмноження бактерій, що особливо небезпечно у спеку.
У жодному разі не можна розморожувати м'ясо у гарячій воді. У цьому випадку небезпечні бактерії на поверхні почнуть активно розмножуватися. Є інші, простіші та безпечні способи швидкого розморожування м'яса.
Розморозити м'ясо швидко і практично без втрати його смакових властивостей можна в мультиварці. Для цього необхідно помістити м'ясо на насадку для пароварки на 6-7 хвилин у режим "пар". Однак м'ясо варто регулярно перевертати.
Коментарі