
Коли набридли звичайні яєчні, а хочеться здивувати себе та близьких - приготуйте "Хмарні яйця".
Це неймовірно повітряна, ніжна і фотогенічна страва, яка поєднує легкість суфле з поживністю яйця та вершковістю авокадо. Ідеально для тих, хто цінує користь, швидкість та оригінальність.
Gazeta.ua пропонує рецепт незвичного та корисного сніданку з інтригуючою назвою.
"Хмарні" яйця з авокадо
Інгредієнти (на 2 порції):
Яйця - 4 шт. (свіжі, бажано кімнатної температури);
Авокадо - 1 шт. (стигле);
Сир фета або інший м'який сир - 20-30 г (подрібнити);
Свіжа зелень (петрушка, кріп, кінза) - для прикраси;
Сіль, чорний перець - за смаком;
Щіпка паприки або чилі-пластівців - за бажанням, для пікантності.
Покроковий рецепт: готуємо "хмарну" насолоду
Розігрійте духовку до 200°C. Деко застеліть пергаментним папером.
Відокремте жовтки від білків. Дуже обережно, щоб жовток залишився цілим, викладіть кожен жовток в окрему маленьку мисочку або чашку. Білки злийте у велику чисту і суху миску.
Додайте до білків дрібку солі. Збивайте міксером до утворення стійких, щільних піків (як на безе). Білки повинні бути настільки густими, щоб не випадали з перевернутої миски.
Сформуйте "хмаринки". Ложкою обережно викладіть збиті білки на підготовлене деко у вигляді двох-чотирьох "хмаринок", роблячи в центрі кожної невелике заглиблення для жовтка.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їжа чемпіонів" - записуйте рецепт швидкого англійського сніданку
Відправте деко в розігріту духовку на 3-5 хв., поки краї білків не почнуть легенько підрум'янюватися.
Обережно дістаньте деко з духовки. У кожне заглиблення в "хмаринці" обережно викладіть жовток. Поверніть деко в духовку ще на 3-4 хв., або доки жовток не стане бажаної консистенції (він має залишатися рідким всередині).
Поки яйця в духовці, очистьте авокадо, вийміть кісточку, наріжте тонкими скибочками або розімніть виделкою. Збризніть соком лимона, щоб не потемніло, і трохи посоліть.
Обережно перекладіть готові "хмарні яйця" на тарілки. Поруч викладіть шматочки авокадо. Посипте сиром фета, свіжою зеленню, чорним перцем та, за бажанням, паприкою.
Втамувати голод можна безліччю способів. Але шанувальники грузинської кухні категоричні - тільки хачапурі.
Традиційний рецепт потребує більше часу й зусиль, які не завжди є. Спробуйте лінивий варіант відомого сирного хліба.
Коментарі