
Мрія кожної господині під час випікання пасок на Великдень - приготувати ідеальну блискучу, рівну глазур, яка не кришиться при нарізанні і не липне до пальців.
Але в реальності все частіше трапляється навпаки - глазур тріскається або тече, псує вигляд і смак домашньої випічки.
Щоб цього уникнути, ось три перевірені рецепти глазурі, яка тримає форму, не липне до рук і робить будь-яку паску візуально досконалою.
Білкова глазур для паски
Інгредієнти:
100 грамів цукрової пудри;
1 яєчний білок;
1 чайна ложка соку лимона.
Як приготувати
Відокремте холодний яєчний білок від жовтка. Збийте білок спочатку на повільній, а потім на швидкій швидкості міксера.
Під час збивання додайте цукрову пудру та лимонну кислоту.
Продовжуйте збивати, поки маса не стане однорідною, гладкою та блискучою.
Нанесіть глазур на паску одразу, поки вона не застигла.
Глазур на желатині
Інгредієнти:
1 чайна ложка желатину;
6 столових ложок води;
1 стакан цукру;
дрібка лимонної кислоти.
Як приготувати
Розчиніть желатин у двох ложках холодної води.
В іншій каструлі з'єднайте воду, цукор та кислоту, нагрійте на малому вогні до розчинення цукру.
Додайте набряклий желатин до гарячого сиропу.
Збивайте масу міксером близько трьох хвилин до утворення білої піни.
Одразу наносимо глазур на паску, поки вона не застигла.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фісташки, чорнослив та полуниця з вершками: три рецепти пасок, які здивують будь-кого
Глазур з білого шоколаду
Інгредієнти:
100 грамів білого шоколаду;
2 столові ложки молока;
170 грамів цукрової пудри.
Як приготувати
Шоколад топимо на водяній бані.
Окремо змішуємо молоко з цукровою пудрою та доводимо до кипіння.
Вмішуємо молоко в гарячий шоколад та перемішуємо.
Наносимо глазур на вистиглі паски.
На Великдень в Україні заведено пекти паски. Це основна страва святкового столу та великоднього кошика. Спечені вироби зазвичай покривають глазур'ю. Її приготування - процес нескладний, але потрібно врахувати деякі нюанси.
Наносити глазур можна силіконовим пензликом. Можна занурити виріб у миску з глазур'ю. Можна полити паску зверху глазур'ю, попередньо поставивши її на решітку.
Коментарі