середа, 09 квітня 2025 13:59

Секрет ідеальної глазурі, яка не липне, тримає форму та не тріскається: три рецепти

Секрет ідеальної глазурі, яка не липне, тримає форму та не тріскається: три рецепти
Глазур для паски: три рецепти, які не підведуть Фото: pinterest

Мрія кожної господині під час випікання пасок на Великдень - приготувати ідеальну блискучу, рівну глазур, яка не кришиться при нарізанні і не липне до пальців.

Але в реальності все частіше трапляється навпаки - глазур тріскається або тече, псує вигляд і смак домашньої випічки.

Щоб цього уникнути, ось три перевірені рецепти глазурі, яка тримає форму, не липне до рук і робить будь-яку паску візуально досконалою.

Білкова глазур для паски

Інгредієнти:

100 грамів цукрової пудри;

1 яєчний білок;

1 чайна ложка соку лимона.

Як приготувати

Відокремте холодний яєчний білок від жовтка. Збийте білок спочатку на повільній, а потім на швидкій швидкості міксера.

Під час збивання додайте цукрову пудру та лимонну кислоту.

Продовжуйте збивати, поки маса не стане однорідною, гладкою та блискучою.

Нанесіть глазур на паску одразу, поки вона не застигла.

Глазур на желатині

Інгредієнти:

1 чайна ложка желатину;

6 столових ложок води;

1 стакан цукру;

дрібка лимонної кислоти.

Як приготувати

Розчиніть желатин у двох ложках холодної води.

В іншій каструлі з'єднайте воду, цукор та кислоту, нагрійте на малому вогні до розчинення цукру.

Додайте набряклий желатин до гарячого сиропу.

Збивайте масу міксером близько трьох хвилин до утворення білої піни.

Одразу наносимо глазур на паску, поки вона не застигла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фісташки, чорнослив та полуниця з вершками: три рецепти пасок, які здивують будь-кого

Глазур з білого шоколаду

Інгредієнти:

100 грамів білого шоколаду;

2 столові ложки молока;

170 грамів цукрової пудри.

Як приготувати

Шоколад топимо на водяній бані.

Окремо змішуємо молоко з цукровою пудрою та доводимо до кипіння.

Вмішуємо молоко в гарячий шоколад та перемішуємо.

Наносимо глазур на вистиглі паски.

На Великдень в Україні заведено пекти паски. Це основна страва святкового столу та великоднього кошика. Спечені вироби зазвичай покривають глазур'ю. Її приготування - процес нескладний, але потрібно врахувати деякі нюанси.

Наносити глазур можна силіконовим пензликом. Можна занурити виріб у миску з глазур'ю. Можна полити паску зверху глазур'ю, попередньо поставивши її на решітку.

Зараз ви читаєте новину «Секрет ідеальної глазурі, яка не липне, тримає форму та не тріскається: три рецепти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути