
Коли йдеться про веселощі та оптимізм, Бразилія завжди займає перше місце. І, можливо, один із секретів цієї життєрадісності криється в їхньому простому, але надзвичайно смачному сніданку.
Його бразильці називають "café da manhã". Він не схожий на звичні європейські чи американські сніданки, адже є легким, свіжим та наповненим енергією тропіків, пише Gazeta.ua
Типовий бразильський сніданок - це нескінченна варіація свіжих фруктів, свіжовичавлених соків, кави з молоком та різних видів хліба. Особливе місце займають так звані "хлібні" страви - від простого підсмаженого тосту з маслом до сирного хліба pão de queijo та млинців з тапіоки.
Саме тапіока - один з найпростіших та найулюбленіших сніданків. Вона легка, корисна, ідеально поєднується з будь-якою начинкою і готується за лічені хвилини.
Млинець з тапіока з сиром
Тапіока - це безглютеновий крохмаль з кореня маніоки. При нагріванні він утворює хрустку скоринку і м'яку середину.
Інгредієнти:
1 склянка таліоковий крохмалю (або борошна)
дрібка солі
50 г твердого сиру, натертого
1 ст. л. вершкового масла (за бажанням)
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінський млинець на сніданок: готуємо найніжнішу випічку у ранковий час
Приготування:
Просійте тапіоковий крохмаль через сито на суху, розігріту сковороду. Розрівняйте його по всій поверхні.
Чекайте, поки борошно склеїться в один млинець - це відбудеться за 1-2 хв.
Коли млинець стане щільним, посипте його сіллю та тертим сиром.
Складіть млинець навпіл і смажте по 1-2 хв. з кожного боку до золотистої скоринки.
Подавайте тапіоку гарячою. Її можна доповнити свіжими фруктами або соком, щоб відчути справжній бразильський дух.
Якщо шукаєте ідею для швидкого, поживного й смачного сніданку - спробуйте млинець із консервованою кукурудзою та шпинатом.
Ніжне тісто, солодкувата кукурудза й соковитий шпинат створюють ідеальне поєднання смаків, яке заряджає енергією на початку дня.
Коментарі