
М'ясний рулет - страва, яку можна подавати як гарячою, так і холодною. Готується він легко. Варто лише підібрати смачнук начинку. Зі свининою гарно поєнуються ягоди та прянощі. Тому варто начиняти його вишнею, курагою та гілочками чебрецю. Ця страва прикрасить будь-який різдвяний стіл.
Інгредієнти:
свинина (грудинка) 1.5 кг
курага і в'ялена вишня 125 г
бренді 50 мл
чебрець 5-6 гілочок
сіль за смаком
мелений чорний і червоний перець за смаком
Приготування:
Сухофрукти промити теплою водою, залити бренді і залишити на 30 хвилин.
Покласти свинину на обробну дошку. Зробити по центру уздовж волокон надріз, не доходячи до низу 1/2 см.
Розсунути м'ясо руками і зробити глибокі поперечні надрізи всередині шматків пласта справа і зліва, уздовж, не доходячи до кожного краю 1/2 см. Розкрити шматок свинини як книгу.
Читай також: Рулет з індички та шпинату печуть у листковому тісті
Надрізати потовщені місця, якщо вони є, накрити м'ясо плівкою і відбити молотком так, щоб товщина шару була 1,5 - 2 см. М'ясо посолити і поперчити, посипати листочками чебрецю.
Сухофрукти нарізати, викласти на м'ясо тонким шаром, згорнути рулет, обв'язати кулінарною ниткою.
Натерти рулет сіллю, мелений чорним і червоним перцем, скропити оливковою олією.
Запікати в попередньо розігрітій до 180 С духовці 1 годину, періодично поливаючи його соком, що виділився.
Коментарі