понеділок, 12 жовтня 2020 02:28

Показали топ-3 апетитні страви із гарбуза

Осінь - час для кулінарних експериментів із гарбузом. Адже це доступний, дешевий та корисний продукт. Більшість із нас звикли із дитинства, що з гарбуза можна приготувати виключно кашу. Насправді ж це не так. Супи, пироги, котлети, канапки, запіканки та багато іншого. Існує сотні страв, які здивують не лише смаком, але й оригінальністю поєднання інгредієнтів.

Гарбузово-курячі котлети

Автор: pojrem.ru
  Страва виходить ніжною та соковитою.
Страва виходить ніжною та соковитою.

Інгредієнти:

куряче філе - 400 г

яйце - 1 шт.

арбуз - 200 г

цибуля - 1 шт.

часник - 2 зубці

вершкове масла - 1 ст. л.

манка - 2 ст. л.

олія - 2 ст. л.

спеції - за смаком

Приготування:

Гарбуз очистити, натри на тертці. Куряче філе пропустити через м'ясорубку разом із цибулею і часником. З'єднати фарш і гарбуз, додати яйце, розм'якшене вершкове масло, манку, спеції, посоли й перемішати. Залишити фарш на 20 хвилин. Сформувати невеликі котлети й обсмажити їх на олії з двох боків до золотистої скоринки. Подати із салатом чи картопляним пюре.

Гарбузові оладки

Автор: Depositphotos
  Подають гарячими.
Подають гарячими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарбузове лате готують за 5 хвилин

Інгредієнти:

борошно - 1 склянка

цукор - 2 ст. л.

розпушувач - 2 ч. л.

кориця - 1/2 ч. л.

мелений імбир - 1/2 ч. л.

сіль - за смаком

мускатний горіх - за смаком

мелена гвоздика - за смаком

яйце - 1 шт.

гарбузове пюре - 6 ст. л.

розтопленого вершкового масла - 2 ст. л.

молоко - 1 склянка

Приготування:

Змішати борошно з цукром, розпушувачем, сіллю і прянощами. Окремо збовтати яйце, додати молоко, масло, гарбузове пюре, перемішати. З'єднати сухі інгредієнти з рідкими. Смажити оладки на добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії з двох сторін по кілька хвилин. Подати з медом.

Гарбуз запечений із кунжутом

Автор: aidigo.ru
  Прикрашають медом, горіхами та м'ятою.
Прикрашають медом, горіхами та м'ятою.

Інгредієнти:

гарбуз - 500 г

кунжутне насіння - 2 ст. л.

мед - 3 ст. ложки,

апельсиновий сік - півсклянки

гірчиця - 1 ст. ло.

олія - 3 ст. л.

Приготування:

Гарбуз очистити та порізати на середні шматочки 2-3 см. Відварити у киплячій воді 5-7 хвилин. Дістати із води та просушити. Обсмажити гарбуз з усіх боків у розпеченій олії до утворення скоринки. Випікати у розігрітій до 160 градусів духовці 10 хвилин до м'якості. З'єднати мед, свіжовичавлений апельсиновий сік, кунжут, гірчицю і перемішати. Отриманим соусом полити гарбуз і дайте настоятися 5-10 хвилин. Десерт добре поєднується із білим вином.

Гарбузовий суп обожнюють гурмани з усього світу. Адже він багатий бета-каротином, вітамінами В1, В2, С, Е, РР, а також калієм, кальцієм, магнієм, цинком, фосфором.

Зараз ви читаєте новину «Показали топ-3 апетитні страви із гарбуза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути