Готові бутербродні намазки, які купуємо у магазинах, можна легко приготувати вдома.
Всього 10 хвилин і свіжа та смачна намазка ідеально доповнить ваші улюблені тости чи хлібці. Простий рецепт заощадить ваш час і гроші, а головне - порадує натуральним смаком.
Приготування базового крем-пасти
Беремо 100 гр молока, виливаємо в склянку для блендера, додаємо 200 мл олії та збиваю занурювальним блендером до утворення однорідної емульсії.
Ніж потрібно опустити на дно і піднімати нагору в міру загусання суміші.
Кількість олії можна збільшити, щоб суміш була густішою та кремоподібною.
До маси, що вийшла, додаємо 80-100 гр плавленого або іншого м'якого сиру, 1 ч.л. солі та 1 ч.л. цукру, 2 ч. л. лимонного соку (або 1 яблучного оцту), 0,5 ч. л. чорного меленого перцю.
Додаємо дрібно нарізану зелень. Кріп підходить ідеально, але це далеко не єдиний варіант: до різних наповнювачів можна додавати до смаку кінзу, розмарин, петрушку.
Додаткові наповнювачі
Пасту, що вийшла розкладаємо в три баночки. В одну додаємо 1 дрібно порізану мисливську ковбаску. З ковбасним смаком добре поєднується дрібно нарізаний в'ялений помідор і дрібка сухого часнику.
Для другої баночки можна використати 10 заморожених варених креветок та крабову паличку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легкий рецепт сніданку: спробуйте намазку з тунця та м'якого сиру за 5 хв.
Для третьої баночки згодиться слабосолену сьомгу - буквально столову ложку.
Можна залишити наповнювачі просто дрібно нарізаними. Але насправді, виходить смачніше їх перебити занурювальним блендером з пастою до більш однорідного стану.
Лаваш завжди виручить і допоможе приготувати щось смачненьке.
Щоб приготувати його вдома знадобиться лише борошно, сіль та вода. Навіть духовки не потрібно вмикати. Його достатньо посмажити на сковорідці. Такий лаваш беззаперечно смачніший за магазинний.
Коментарі