




Якщо ви хочете порадувати своїх близьких на Новий рік чимось дуже смачним і при цьому незвичайним, пропонуємо вам зробити на десерт лимонно-кокосовий торт. Сама по собі лимонна цедра додає випічці приємного аромату і потрібної кислинки, а в поєднанні з кокосовою стружкою додасть десерту незабутнього смаку.
Інгредієнти для бісквіта (на 6 коржів):
- 6 яєць
- 6 ст. л. цукру
- 6 ст. л. борошна
Для лимонного курда:
- 1/4 ст. лимонного соку
- 1/4 ст. води
- 1 ст. л. лимонної цедри
- 2/3 ст. цукру
- 3 яйця
Для прикраси:
- 1 склянка кокосової стружки
- збиті вершки
- желатин
- лимон
Приготування:
Приготуйте 6 коржів (на один необхідно 1 яйце, столова ложка цукру, столова ложка борошна).
Приготуйте лимонний курд, змішавши всі інгредієнти.
Кожен бісквітний корж промажте курдом і посипте кокосовою стружкою.
Верхній корж не треба промащувати курдом. Його і весь торт обмажьет збитими вершками, змішаними з закріплювачем або желатином. А зверху викладіть курд.
Підсмажте в духовці півсклянки кокосової стружки при температурі 180 градусів до золотистого кольору.
Стружкою обсипте боки торта, зробіть окантовку зі збитих вершків і прикрасьте торт лимоном.
Коментарі