Вчора пройшла звана вечеря у сімейному ресторані Red Zeppelin. Специфіка ресторану — їжа для всіх членів родини. Тут можна отримати як правильне харчування з паровою котлетою чи смачну піццу або вишуканий гамбургер. І от з такими очікуваннями, що на вечері подаватимуть піццу і гамбургери зібрались гості. Але, вже на барі усі міфи розвіюються. Бармен пригощає незвичною гороховою настоянкою.
"П'єш, як горох. Міцність не відчувається і залишається присмак гороху", - з інтересом розповідають гості.
Заклад один з найбільших у Вінниці. Його відкрили у приміщенні торговельного центру у мікрорайоні Вишенька.
Шеф-кухар, який представляє вечерю, Андрій Паньковський у професії вже 21 рік. Він починав звичайним кухарем в армії, а згодом очолив найпопулярніші заклади Вінниці і освоїв кілька кухонь.
"Меню вечері народилося швидко. Хотілося, щоб гості водночас були здивовані і щоб було смачно", - каже Андрій.
Для гостей відвели місце у спеціальній кімнаті за склом. Поряд дитяча кімната, де безліч іграшок і цікавих розваг для тих, хто прийшов з дітьми. Столи прикрашені помідорами черрі та зеленню, яку продають у ресторані для любителів здорової їжі.
На закуску подають паштет із птиці з базиліковими спонджами та чіпсами з льону. Виглядає страва, ніби щойно зірвані помідори поклали на зелену галявину. Це викликає здивування, адже в заявці паштет. Хтось здогадується, що таки страва у помідорах. Але вже за кілька хвилин гості розуміють, що то й не помідори.
"Перша страва була з молекулярної кухні. Помідори робили з томатного соку, які затягували капою. Це спеціальний желатин, який витягується з морських рослин. Страву доповнила дегідрована синя капуста та спонж з базиліку", - каже Андрій.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суп з черемші та долма зі щукою — кухарі дивували незвичними весняними стравами
На гаряче шеф-кухар подає суп із морепродуктів. Велетенські українські креветки та мідії доповнює пюре з моркви та картоплі. А особливої родзинки додав напій — грейпфрутовий "Улун". Склянки прикрасили подрібненими пелюстками троянд, що додало особливого ефекту.
"У супі були нотки апельсину. Тому, щоб підкреслити наявність цитрусу зробили коктейль із грейпфруту. У складі концентрований грейфрутовий сік, цукор, чай улун холодного запарювання, цитрусовий лікер і біле вино "Ламбруско", - розповідає бармен Віталій Зеленковський. Він підбирав напої до вечері.
Рибну страву приготували із лосося, томленого у вині та буряковому соці. Доповнює її пюре з топінамбура. Доповнює страву вино Prossecco Rivani, яке добре підкреслює смак риби.
Основна страва з м'яса — ростбіф з тушкованим у вершках коренем селери та м'ясним соусом.
"Найважче було підібрати напій до м'яса. Хоча воно є основою нашого закладу, але гостей хотілося здивувати. Наш коктейль "Кривава мері" приготували по особливому рецепту. Для нього взяли свіжий помідорний фреш, табаско і бітер з селери. Вийшло дуже вишукано і по- новому", - каже Віталій.
А от десертом шеф здивував. Кокосову цукерку подали у шоколадних тарілках із заварним кремом.
"Довго робив шоколадні тарілки. Їх виготовили з молочного шоколаду. А цукерка - це поєднання кокосової стружки, згущеного молока і печива. Ймовірно, що страву з вечері додамо у меню", - каже Андрій.
У Вінниці проходить другий проект "13 шефів". Учасниками є кухарі: Борис Сиченко ("Ренесанс"), Сергій Марковський ("Люди Fusion Place"), Лілія Шумло і Олександр Огородник ("Dioscuri", Хмельницький), Андрій Паньковський ("Red Zeppelin"), Олександр Яворський ("Брама", Хмельницький), Віктор Палевський ("Батискаф"), Резо Теймуразов ("Georgian Factory"), Олександр Авдєєв ("Churchill-Inn"), Михайло Яровий ("Шпігель", Хмельницький).
Коментарі