Коли за вікном стає холодно і хочеться тепла - саме час приготувати чашку ароматного напою.
Трохи спецій і ви отримуєте напій, який дарує затишок.
Нутриціолог Ольга Морозенко пропонує шість рецептів, які зігріють цієї зими.
Глінтвейн
Зігріваючий аромат апельсина, кориці й імбиру.
Прогрійте виноградний сік із дольками апельсина, яблуком, корицею, гвоздикою та імбиром. Додайте ложку меду - і насолоджуйтеся смаком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять рецептів глінтвейну для затишних вечорів: обирайте свій
Яблучний сидр
Ароматний і домашній, як зимовий вечір біля каміна.
З'єднайте яблучний сік, апельсин, корицю, гвоздику, лимонний сік і трішки меду.
Прогрійте і подавайте гарячим - затишок гарантовано.
Пряне какао з маршмелоу
Ідеальний напій для довгих вечорів.
Підігрійте молоко, додайте какао, цукор, корицю й ваніль.
Розлийте по чашках, прикрасьте маршмелоу. Дозвольте собі трохи дитячого тепла.
Обліпиховий чай з медом
Розімніть обліпиху, додай імбир і лимон, залийте гарячою водою.
Через 5 хвилин додайте мед. Ідеально для зимових днів.
Пряний чай з апельсином і гвоздикою
Пахне затишком і Новим роком.
Заваріть чорний чай, додайте апельсин, корицю, гвоздику.
Настоюйте 3-5 хвилин, підсолодіть медом.
Гарячий пунш з ягодами
Прогрійте ягідний сік з апельсином, корицею, гвоздикою й медом.
Додайте ягоди (свіжі чи заморожені) - і відчуйте смак справжнього дива.
Курячі бульйони вважаються одними з основних перших страв.
Дехто вважає, що вони допомагають вилікувати симптоми застуди. Наприклад, у Великій Британії вважають їх справжніми ліками від грипу. А в США курячий суп почав використовуватися для лікування симптомів застуди ще в XII столітті.




















Коментарі