понеділок, 22 березня 2021 18:13

Кулінарний лайфхак: як вдома зробити магазинний твердий сир

Кулінарний лайфхак: як вдома зробити магазинний твердий сир
Рецепт домашньої моцарели: корисний лайфхак. Фото: Катерина Романчук

Твердий сир та моцареллу легко зробити вдома. На смак, як магазинні. Різниця тільки в тому, що завдяки вершковому присмаку не перебивають смак інших продуктів, на відміну від пармезану.

Особливо гармонійно ці сири поєднується з овочами, зеленню, шинкою, оливками і ягодами.

Інгредієнти:

для моцарели

2 л молока

5 ст. л. оцту

2 ст. л. солі

1 склянка води

для твердого сиру

1 л молока

1 кг м'якого сир

1 яйце

50 г вершкового масла

1,5 ч. л. солі

2/3 ч. л. соди

Приготування:

Нагріти молоко до температури майже 50 градусів. Вимкнути плиту й додати оцет. Повинен відділитися згусток сиру. Вийняти його, а сироватку нагріти, доки над нею не з'явиться пар.

Всипати сіль на кілька секунд опускати сир. Дістати і в мисці розтягнути руками. Ліпити в кулю і покласти в каструлю. Так повторити ще двічі. Перекласти сир у крижану воду на півгодини. Виходить 250 г моцарели.

Її зберігати в холодильнику до 4 днів у розсолі зі склянки води та столової ложки солі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не плати більше: як апетитно скласти подарункову ковбасну коробку, щоб текла слина

Твердий сир зробити ще легше. Для вершкового смаку додати масло. Можна вмішати жменю волоських горіхів чи розмочених родзинок.

Кип'ятити молоко й додати м'який сир. Він має варитися 5 хв. Потім віджати від сироватки швидко й перекласти в каструлю.

Постійно перемішуючи на слабкому вогні, додати яйце, масло, крупну сіль та соду. Перемішати та перелити у форму, як для хліба. Охолодити до кімнатної температури і поставити в холодильник на годину. Виходить 800 г. твердого сиру.

Класичною закускою є не тільки сир, а й риба. Але її треба апетитно подати. Такі ідеї зібрані у нашій галереї.

Наприклад, лосось - ідеальна риба для експериментів. Вона завжди виходить смачною, але з різними присмаками. Вони залежать від овочів та приправ. Головний принцип на кухні - не боятися додавати щось нове. Інакше одноманітність набридне. Цікавим виходить запечений лосось під соусом. На гарнір піде салат з апельсином.

Зараз ви читаєте новину «Кулінарний лайфхак: як вдома зробити магазинний твердий сир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути