37-річна Лариса Кравець із Рівного до святкового столу готує морський салат із мідіями та печінкою тріски. Додає кукурудзу та дрібно порізані стебла селери.
"Найдорожча – печінка тріски. Баночка російського виробництва 250 г – 32 грн. Мідії беру в росолі по 13 грн за 250 г, - пояснює господиня. – За пучок іспанської стеблової селери ще доведеться заплатити 5 грн. Для салату потрібні консервована кукурудза, зварені яйця, рис, дві помідори та зелень кропу".
Лариса Кравець відварює 2/3 склянки довгого пропареного рису. Додає три порізаних варених яйця, селеру, кукурудзу. Печінку тріски нарізає кубиками й кладе в салат разом з олією з банки.
"Усе легко перемішую й викладаю на велику тарілку. Зверху розкладаю мідії. Прикрашаю скибками помідорів, зеленню кропу та кількома листочками петрушки. Майонезом малюю морську зірку, - каже вона. - Поки куховарю, то в дітей, аж слина з рота набігає. Дуже люблять морський салат. Селера в ньому має дивовижний смак. Хлопці думають, що то морський огірок".
Господиня готує майже два кілограми такого салату. На все витрачає менше 60 грн.
Коментарі
3да все нормально газета написала. 2 кіля салату за 60 грн. то 1 кг - за 30 грн. Що ж тут не ясно. А пучки селери різні бувають)) Ха-ха))
Так, ще треба побігати за печінкою тріски за 32 грн
Або Газета щось наплутала в заголовку, або я тупий - в 32 грн. обходиться тільки 250-грамова банка печінки тріски. Як же може бути кільо салату за 30 грн? І ще - якщо в Рівному пучок іспанської селери 5 грн, а мідії в розсолі - 13 грн - то всі бігом туди: комунізм настав!