
Сало можна використовують для приготування різних страв. Важливо, що воно було якісним і смачним.
Якість сала визначають, зокрема, за його щільністю, пружністю та товщиною. Кілька порад, як придбати хороше сало, зібрала Gazeta.ua.
За кольором сало повинно бути рівномірно світло-рожевим. Добре, коли є тонкий прошарок м'яса. Можна обирати сало за запахом. Дехто навіть на ринку підпалює шматок сала запальничкою. Якщо запах не дратує ‒ можна купувати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зросли ціни: які продукти подорожчали найбільше
Перевірити свіжість сала можна багатьма способами. Найпростіше ‒ протнути шкірку сірником. Якщо протикаються легко, то сало свіже. Шкурка має бути пружною. А в сало, де є великий прошарок м'яса, сірник має входити туго.
Товщина сала залежить від частини, з якої це його зняли. На ринку рекомендують шукати сало із залишками щетини. Це означає, що свиня вирощена вдома без шкідливих добавок.
Сало умовно ділять на фермерське і домашнє. Фермерська свинина містить більше м'язової тканини, домашня ‒ більше сала. Зачасту хребтове сало беруть на салямі, адже воно має жорстку структуру. Бічне сало купують для варених ковбас, бо воно м'яке і рівно розподіляється.
Морозильні камери часто стають звалищем для залишків їжі та всього, що ми не хочемо їсти одразу. А також речей, які або там не повинні бути, або навіть можуть бути небезпечними.
Є п'ять речей, які ви ніколи не повинні зберігати в морозилці. З переліком можна ознайомитися у новині Gazeta.ua.
Коментарі