




Цю страву можна назвати азіатський конструктор. Тут взагалі можна не турбуватися про кількість і склад інгредієнтів. Тільки соус не змінюється, хоча і той можна під себе налаштувати. Уся його хитрість у кунжутній олії. Ця локшина, на відміну від спагеті або іншу пасту, має смак, який краще поєднується з соусом і овочами. Це не та страва, де потрібно точне дотримання правил. Тут є різні текстури та смаки.
Інгредієнти:
Гречана локшина - 200 гр.
Печериці - 2-3 шт.
Часник - 2 зубчики
Оливкова олія - 50 гр.
Брокколі - 100 гр.
Квасоля - 50 гр.
Морква - 1 шт.
Крабове м'ясо - 50 гр.
Соєвий соус - 3 ст. л.
Рисовий оцет - 3 ст. л.
Кунжутна олія - 2 ст. л.
Приготування:
Поріжте часник тонкими часточками, а печериці брусочками. Цибулю дрібно порізати так, щоб вийшла жменя.
Брокколі розберіть на суцвіття, а середню морквину крупно натріть.
Локшину зваріть згідно з інструкцією. Налити в чашу холодної води і перекласти туди готову локшину, щоб зайвий крохмаль пішов, інакше локшина злипнеться.
На сковороді розігрійте оливкову олію. Додайте часник і обсмажуйте 2 хвилини.
Додайте печериці та брокколі. Смажити 2-3 хвилини і додати квасолю і готувати ще хвилину.
По черзі додайте в сковороду: соєвий соус, рисовий оцет, кунжутну олію. Все добре перемішайте. Можна додати ложку мёда.
Читайте також: Спагеті готують із зеленим горошком та копченим лососем
Обсмажуйте овочі ще хвилинку і додайте решту складових - крабовем'ясо, порізане на великі кубики, і морквину. Морепродукти не готуємо, а просто змішуємо з соусом та іншими інгредієнтами.
Коментарі