
У кожного свій рецепт борщу.
Суддя проєкту "МастерШеф" Володимир Ярославський ділиться своїм улюбленим.
"Саме за цим рецептом я готую борщ у своїх ресторанах, на приватних вечерях за кордоном, на офіційних заходах та вдома для рідних. І один з моїх секретів - затірка з сала", - каже Ярославський.
Борщ
Інгредієнти:
60 г моркви
100 г цибулі
40 г стебло селери
30 г перець болгарський
50 мл рослинної олії
240 г буряка
380 г томати пелаті (у власному соці)
5 г яблучного або винного оцту
1500 г (1800г) бульйону
200 г капусти білокачанної
200 г картоплі
200 г квасолі відвареної
лавровий лист, сухий орегано, чорний та духмяний перець, трохи підкопченої паприки та перцю чилі
сіль
20-25 г цукру
50 г сала
20 г часнику
зелень петрушки та цибулі
сметана
Як приготувати
Обов'язково заздалегідь готуємо насичений бульйон. Я готую на усі овочі нарізаю вручну напівсоломкою, тобто за формою це пів сірника. Щоб борщ не був схожим на кашу, а овочі зручно поміщалися в ложку й не бризкали червоними плямами довкола.
Ставлю на вогонь бульйон і додаю сіль, цукор, лавровий лист, сухий орегано, мелені духмяний та чорний перці, чилі та паприку, за бажанням і доводжу до кипіння.
Додаю підсмажку з моркви та цибулі чекаю закипання.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодий борщ готують з вишнями: в чому секрет унікальної страви
Додаю картоплю подрібнену кубиком 1/1см і даємо закипіти
Тепер кладу буряк з томатами, відварену квасолю, перемішую й одразу додаю капусту.
Готуємо затірку з сала. Подрібнюю сало з часником, можна у блендері. І коли знімаю борщ з вогню вкидаю затірку з сала. Перемішую, та доводжу до смаку, додаючи солі та цукру.
Відставляю і люблю їсти вже за 15 хвилин.
Переглянути цей допис в Instagram
Борщ - це смачна і красива страва, яка зобов'язана своїм кольором соковитому і корисному буряку. Багато господинь використовують цей овоч для варіння та смажать разом з іншими інгредієнтами.
Однак є й інший, менш популярний спосіб - запікання. Завдяки цьому методу борщ набуває більш насиченого смаку і кольору.
Виявляється, якщо замінити варений буряк на запечений, то його смак стає більш виявленим. Овочі зберігають всі необхідні корисні речовини і не розварюються
Коментарі