четвер, 10 липня 2025 15:41

Готуємо борщ, як у ресторані: суддя "МастерШеф" назвав секретний інгредієнт, який додає у страву

Готуємо борщ, як у ресторані: суддя "МастерШеф" назвав секретний інгредієнт, який додає у страву
Готуємо борщ, як у ресторані: суддя проєкту "МастерШеф" назвав головний секрет ароматної страви українців Фото: pinterest

У кожного свій рецепт борщу.

Суддя проєкту "МастерШеф" Володимир Ярославський ділиться своїм улюбленим.

"Саме за цим рецептом я готую борщ у своїх ресторанах, на приватних вечерях за кордоном, на офіційних заходах та вдома для рідних. І один з моїх секретів - затірка з сала", - каже Ярославський.

Борщ

Інгредієнти:

60 г моркви

100 г цибулі

40 г стебло селери

30 г перець болгарський

50 мл рослинної олії

240 г буряка

380 г томати пелаті (у власному соці)

5 г яблучного або винного оцту

1500 г (1800г) бульйону

200 г капусти білокачанної

200 г картоплі

200 г квасолі відвареної

лавровий лист, сухий орегано, чорний та духмяний перець, трохи підкопченої паприки та перцю чилі

сіль

20-25 г цукру

50 г сала

20 г часнику

зелень петрушки та цибулі

сметана

Як приготувати

Обов'язково заздалегідь готуємо насичений бульйон. Я готую на усі овочі нарізаю вручну напівсоломкою, тобто за формою це пів сірника. Щоб борщ не був схожим на кашу, а овочі зручно поміщалися в ложку й не бризкали червоними плямами довкола.

Ставлю на вогонь бульйон і додаю сіль, цукор, лавровий лист, сухий орегано, мелені духмяний та чорний перці, чилі та паприку, за бажанням і доводжу до кипіння.

Додаю підсмажку з моркви та цибулі чекаю закипання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодий борщ готують з вишнями: в чому секрет унікальної страви

Додаю картоплю подрібнену кубиком 1/1см і даємо закипіти

Тепер кладу буряк з томатами, відварену квасолю, перемішую й одразу додаю капусту.

Готуємо затірку з сала. Подрібнюю сало з часником, можна у блендері. І коли знімаю борщ з вогню вкидаю затірку з сала. Перемішую, та доводжу до смаку, додаючи солі та цукру.

Відставляю і люблю їсти вже за 15 хвилин.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Volodymyr Yaroslavskyi Lucky (@yaroslavskyi_vova)

Борщ - це смачна і красива страва, яка зобов'язана своїм кольором соковитому і корисному буряку. Багато господинь використовують цей овоч для варіння та смажать разом з іншими інгредієнтами.

Однак є й інший, менш популярний спосіб - запікання. Завдяки цьому методу борщ набуває більш насиченого смаку і кольору.

Виявляється, якщо замінити варений буряк на запечений, то його смак стає більш виявленим. Овочі зберігають всі необхідні корисні речовини і не розварюються

Зараз ви читаєте новину «Готуємо борщ, як у ресторані: суддя "МастерШеф" назвав секретний інгредієнт, який додає у страву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути