
Голубці з перловкою смакують по-новому. Вони нічим не поступаються звичному рецепту. Родзинкою страви є грибний соус. Білі гриби дають незвичайний аромат та присмак.
Інгредієнти:
капуста 1 шт.
перловка 2 жмені
білі гриби 5 шт.
печериці 15 шт.
корінь селери 1 шт.
морква 1 шт.
цибуля 1 шт.
оливкова олія 2 ст. л.
сіль за смаком
перець за смаком
Для соусу:
білі гриби 1 шт.
печериці 3 шт.
зелена цибуля 3-4 шт
чебрець 1 гілка
Приготування
Покладіть качан капусти в пароварку на 15-20 хвилин. Потім відокремте 12-16 верхнього листя і відбийте молотком їх потовщену частину.
Перловку залийте великою кількістю холодної води в сотейнику. Доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 20 хв.
Відкиньте на сито і обсушіть. Очистіть овочі. Наріжте цибулю, моркву, корінь селери, білі гриби і печериці.
Змішайте з перловкою і викладіть в ємність для пароварки, готуйте 20 хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картопляні крокети начиняють шпротами з петрушкою
Приправте олією, сіллю і перцем. Капустяне листя розкладіть на поверхні столу.
В центр кожного покладіть по 1-2 ст. л. начинки і поверніть конвертом. Покладіть в пароварку і готуйте 15-20 хв.
Для соусу гриби наріжте скибочками, покладіть в сотейник і злегка обсмажте на середньому вогні в маслі, 5-7 хв, додайте борошно і 300 мл води.
Варіть, помішуючи, до загусання, 10 хв. Додайте дрібно нарізані цибулю і чебрець, посоліть за смаком.
Коментарі