Удосконалити звичний для багатьох омлет можна за допомогою сиру. Вийде ідеальний бризоль.
Рецептом поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.
"У тонесенькі млинці з омлету загортається свіжий сметанний соус та фарш з сиром і огірками. Уся ця краса запікається, насичуючись смаками. Ця страва стане ідеальною безвуглеводною вечерею або ж трохи тривалішим, ніж зазвичай, але ну дуже особливим романтичним сніданком", - каже кулінар.
Тонкощі приготування бризоля
Для приготування бризоля потрібні тонкі млинці з омлета, тому раджу брати або антипригарну сковорідку, або спеціальну пательню для млинців. Насправді, будь-який омлет краще смажити саме на такій сковороді.
"Я тут використовую свинячий фарш, однак ви цілком можете замінити його на будь-який бажаний. Курячий, індичий чи яловичий смакуватимуть так само чудово", - радить Клопотенко.
Бризоль зі свининою
Інгредієнти
Для омлету:
6 яєць
5 ст. л. молока
сіль за смаком
3-4 ст. л. олії
Для начинки:
400 г свинячого фаршу
150 г солоних огірків
3 гілочки петрушки (8 г)
3 гілочки кропу (8 г)
100 г твердого сиру
100 г сметани для змащування
1 зубчик часнику
Класичний бризоль: покроковий рецепт
Розбийте 6 яєць у миску, збийте їх віничком разом із 5 ст. л. молока до однорідності, посоливши до смаку.
Додайте на пательню трохи олії, щоб вона розподілилася по всій поверхні, та розігрійте її. Розрахуйте кількість олії так, щоб додавати трішки для кожного з 6 млинців.
За допомогою ополоника вилийте на пательню ⅙ яєчної суміші товщиною, як звичайний млинець. Обсмажте з обох боків і акуратно зніміть, щоб не пошкодити. Таким самим чином посмажте ще п'ять яєчних млинців. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.
Наріжте 150 г солоних огірків соломкою, накришіть зелень, а 100 г твердого сиру натріть на тертці. Змішайте ці інгредієнти для начинки з 400 г фаршу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не варто з'їдати більше трьох яєць зранку: назвали головну причину
У 100 г сметани видавіть 1 зубчик часнику та розмішайте. Кожен яєчний млинець змастіть сметанним соусом і викладіть начинку. Не використовуйте усю сметану, адже нею потрібно буде змастити готові бризолі.
Закрутіть млинці, загортаючи бокові краї, щоб начинка не вивалилася. Перекладіть їх у форму для запікання.
Змажте бризолі сметанним соусом і відправте запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин
Подавайте до столу гарячими, щоб сир гарно тягнувся.
Багато українців готують на сніданок омлет. Це швидко, просто, ситно і смачно.
Але не у всіх виходить пишний та на вигляд апетитний омлет. Адже після приготування він опадає.
Тому слід додати один додатковий інгредієнт у класичний рецепт, щоб удосконалити його. Йдеться про лимонний сік.
Коментарі