Ексклюзиви
пʼятниця, 08 березня 2024 10:00

Для особливого сніданку: соковитий бризоль за рецептом Клопотенка

Для особливого сніданку: соковитий бризоль за рецептом Клопотенка
Ідеальний бризоль за рецептом Клопотенка Фото: klopotenko

Удосконалити звичний для багатьох омлет можна за допомогою сиру. Вийде ідеальний бризоль.

Рецептом поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.

"У тонесенькі млинці з омлету загортається свіжий сметанний соус та фарш з сиром і огірками. Уся ця краса запікається, насичуючись смаками. Ця страва стане ідеальною безвуглеводною вечерею або ж трохи тривалішим, ніж зазвичай, але ну дуже особливим романтичним сніданком", - каже кулінар.

Тонкощі приготування бризоля

Для приготування бризоля потрібні тонкі млинці з омлета, тому раджу брати або антипригарну сковорідку, або спеціальну пательню для млинців. Насправді, будь-який омлет краще смажити саме на такій сковороді.

"Я тут використовую свинячий фарш, однак ви цілком можете замінити його на будь-який бажаний. Курячий, індичий чи яловичий смакуватимуть так само чудово", - радить Клопотенко.

Бризоль зі свининою

Інгредієнти

Для омлету:

6 яєць

5 ст. л. молока

сіль за смаком

3-4 ст. л. олії

Для начинки:

400 г свинячого фаршу

150 г солоних огірків

3 гілочки петрушки (8 г)

3 гілочки кропу (8 г)

100 г твердого сиру

100 г сметани для змащування

1 зубчик часнику

Класичний бризоль: покроковий рецепт

Розбийте 6 яєць у миску, збийте їх віничком разом із 5 ст. л. молока до однорідності, посоливши до смаку.

Додайте на пательню трохи олії, щоб вона розподілилася по всій поверхні, та розігрійте її. Розрахуйте кількість олії так, щоб додавати трішки для кожного з 6 млинців.

За допомогою ополоника вилийте на пательню ⅙ яєчної суміші товщиною, як звичайний млинець. Обсмажте з обох боків і акуратно зніміть, щоб не пошкодити. Таким самим чином посмажте ще п'ять яєчних млинців. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

Наріжте 150 г солоних огірків соломкою, накришіть зелень, а 100 г твердого сиру натріть на тертці. Змішайте ці інгредієнти для начинки з 400 г фаршу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не варто з'їдати більше трьох яєць зранку: назвали головну причину

У 100 г сметани видавіть 1 зубчик часнику та розмішайте. Кожен яєчний млинець змастіть сметанним соусом і викладіть начинку. Не використовуйте усю сметану, адже нею потрібно буде змастити готові бризолі.

Закрутіть млинці, загортаючи бокові краї, щоб начинка не вивалилася. Перекладіть їх у форму для запікання.

Змажте бризолі сметанним соусом і відправте запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин

Подавайте до столу гарячими, щоб сир гарно тягнувся.

Багато українців готують на сніданок омлет. Це швидко, просто, ситно і смачно.

Але не у всіх виходить пишний та на вигляд апетитний омлет. Адже після приготування він опадає.

Тому слід додати один додатковий інгредієнт у класичний рецепт, щоб удосконалити його. Йдеться про лимонний сік.

Зараз ви читаєте новину «Для особливого сніданку: соковитий бризоль за рецептом Клопотенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути