понеділок, 07 липня 2025 09:21

Японський бавовняний чизкейк: як приготувати десерт, який підкорює смаком кожного

Японський бавовняний чизкейк: як приготувати десерт, який підкорює смаком кожного
Ніжність у кожному шматочку: секрет ідеального японського чизкейка Фото: скриншот

Для любителів сирників японський бавовняний чизкейк може стати справжнім кулінарним відкриттям.

Це справжній диво-десерт з ніжною, повітряною текстурою, що тане в роті.

Завдяки унікальному способу приготування на водяній бані, десерт виходить легким, як хмаринка, і зовсім не схожим на класичні сирники чи запечені чізкейки. Ідеальний вибір для тих, хто хоче здивувати близьких витонченим смаком і вишуканим виглядом.

"Спробувала японський бавовняний чизкейк і одразу вирішила, що це точно варто приготувати", - каже фудблогерка Валерія Велігура і ділиться рецептом. ⠀ ⠀

Японський "бавовняний" чизкейк


Інгредієнти(діаметр форми 18 см):

Для чизкейка:

6 яєць

250 г крем-сиру

50 г вершкового масла

100 мл молока ⠀

15 мл лимонного соку

1 ст. л. ванільного екстракту

50 г борошна

50 г кукурудзяного крохмалю

дрібка солі

150 г цукру ⠀


Для кокосового соусу:

500 мл кокосового напою Yommy

60 мл меду/сиропу

15 г кукурудзяного крохмалю ⠀


Як приготувати

Чизкейк:

Крем-сир, масло та молоко ставимо на водяну баню і доводимо до однорідності. Знімаємо та даємо охолонути до кімнатної температури. По одному вводимо жовтки. Додаємо лимонний сік, ванільний екстракт і перемішуємо. Просіюємо борошно з крохмалем і знову перемішуємо до однорідності.

Окремо збиваємо білки з сіллю до піни, і продовжуючи збивати, вводимо цукор. Важливо: збиваємо до мʼяких піків. І в 3-4 етапи вводимо їх в основну масу, обережно перемішуючи лопаткою знизу вверх до однорідності.

Беремо не розʼєму форму або розʼєму добре загортаємо у 3 шари фольги. Зсередини обертаємо форму і застилаємо дно пергаментом та ставимо у більшу ємність.

Переливаємо тісто у форму, а у ємність побільше наливаємо окріп, щоб він на 2 см покривав меншу форму (фольга має бути вище окропу, щоб він не проникнув до чизкейка).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чизкейк Сан-Себастьян: як приготувати легкий варіант відомого десерту без шкоди для фігури

Випікаємо у 2 етапи: спочатку 30 хв при 160 гр, потім знижуємо температуру до 145 гр та випікаємо ще 55-60 хв.

Охолоджуємо також поетапно: 10 хв у вимкненій і закритій духовці, 10 хв з привідкритими дверцятами, далі прибираємо більшу форму з водою і залишаємо чизкейк у духовці ще на 15 хв. Виймаємо форму з духовки, залишаємо на 15 хв і вже після цього (коли чизкейк буде теплим) - виймаємо його з форми. ⠀


Соус:

50 мл кокосового напою Yommy (із загальної кількості) поєднуємо із кукурудзяним крохмалем, щоб не було грудочок.

У широку каструлю з товстим дном виливаємо решту напою і додаємо мед або сироп. Ставимо на середній вогонь і помішуючи доводимо до кипіння. Додаємо розведений крохмаль і перемішуємо. Зменшуємо вогонь і, помішуючи. варимо 10-15 хв. Знімаємо з вогню і пробиваємо блендером.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Valeriia Veligura (@yummy.lera)

Подавати чизкейк можна як у теплому, так і у холодному вигляді з кокосовим соусом, свіжими ягодами, цедрою апельсина та мʼятою.ереможниця 3-го сезону "Майстер шефа" і теперішня суддя цього шоу Ольга Мартиновська поділилася рецептом чизкейку. Він у неї карамельний. Ця страва - один із найпопулярніших десертів у світі.

Каже, "пращуром" сучасного чизкейку пригощали навіть учасників Олімпійських ігор до нашої ери. Лише уявіть, яка історія в цього десерту. І запам'ятайте лайфхак. Десерт краще випікати на водяній бані, тоді він зверху точно не підгорить і стане ще ніжнішим. Просто поставте деко з водою у духовку під час випікання - і все.

Зараз ви читаєте новину «Японський бавовняний чизкейк: як приготувати десерт, який підкорює смаком кожного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути