
Для любителів сирників японський бавовняний чизкейк може стати справжнім кулінарним відкриттям.
Це справжній диво-десерт з ніжною, повітряною текстурою, що тане в роті.
Завдяки унікальному способу приготування на водяній бані, десерт виходить легким, як хмаринка, і зовсім не схожим на класичні сирники чи запечені чізкейки. Ідеальний вибір для тих, хто хоче здивувати близьких витонченим смаком і вишуканим виглядом.
"Спробувала японський бавовняний чизкейк і одразу вирішила, що це точно варто приготувати", - каже фудблогерка Валерія Велігура і ділиться рецептом. ⠀ ⠀
Японський "бавовняний" чизкейк
Інгредієнти(діаметр форми 18 см):
Для чизкейка:
6 яєць
250 г крем-сиру
50 г вершкового масла
100 мл молока ⠀
15 мл лимонного соку
1 ст. л. ванільного екстракту
50 г борошна
50 г кукурудзяного крохмалю
дрібка солі
150 г цукру ⠀
Для кокосового соусу:
500 мл кокосового напою Yommy
60 мл меду/сиропу
15 г кукурудзяного крохмалю ⠀
Як приготувати
Чизкейк:
Крем-сир, масло та молоко ставимо на водяну баню і доводимо до однорідності. Знімаємо та даємо охолонути до кімнатної температури. По одному вводимо жовтки. Додаємо лимонний сік, ванільний екстракт і перемішуємо. Просіюємо борошно з крохмалем і знову перемішуємо до однорідності.
Окремо збиваємо білки з сіллю до піни, і продовжуючи збивати, вводимо цукор. Важливо: збиваємо до мʼяких піків. І в 3-4 етапи вводимо їх в основну масу, обережно перемішуючи лопаткою знизу вверх до однорідності.
Беремо не розʼєму форму або розʼєму добре загортаємо у 3 шари фольги. Зсередини обертаємо форму і застилаємо дно пергаментом та ставимо у більшу ємність.
Переливаємо тісто у форму, а у ємність побільше наливаємо окріп, щоб він на 2 см покривав меншу форму (фольга має бути вище окропу, щоб він не проникнув до чизкейка).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чизкейк Сан-Себастьян: як приготувати легкий варіант відомого десерту без шкоди для фігури
Випікаємо у 2 етапи: спочатку 30 хв при 160 гр, потім знижуємо температуру до 145 гр та випікаємо ще 55-60 хв.
Охолоджуємо також поетапно: 10 хв у вимкненій і закритій духовці, 10 хв з привідкритими дверцятами, далі прибираємо більшу форму з водою і залишаємо чизкейк у духовці ще на 15 хв. Виймаємо форму з духовки, залишаємо на 15 хв і вже після цього (коли чизкейк буде теплим) - виймаємо його з форми. ⠀
Соус:
50 мл кокосового напою Yommy (із загальної кількості) поєднуємо із кукурудзяним крохмалем, щоб не було грудочок.
У широку каструлю з товстим дном виливаємо решту напою і додаємо мед або сироп. Ставимо на середній вогонь і помішуючи доводимо до кипіння. Додаємо розведений крохмаль і перемішуємо. Зменшуємо вогонь і, помішуючи. варимо 10-15 хв. Знімаємо з вогню і пробиваємо блендером.
Переглянути цей допис в Instagram
Подавати чизкейк можна як у теплому, так і у холодному вигляді з кокосовим соусом, свіжими ягодами, цедрою апельсина та мʼятою.ереможниця 3-го сезону "Майстер шефа" і теперішня суддя цього шоу Ольга Мартиновська поділилася рецептом чизкейку. Він у неї карамельний. Ця страва - один із найпопулярніших десертів у світі.
Каже, "пращуром" сучасного чизкейку пригощали навіть учасників Олімпійських ігор до нашої ери. Лише уявіть, яка історія в цього десерту. І запам'ятайте лайфхак. Десерт краще випікати на водяній бані, тоді він зверху точно не підгорить і стане ще ніжнішим. Просто поставте деко з водою у духовку під час випікання - і все.
Коментарі