субота, 27 січня 2018 23:03

Яка різниця між італійською та американською піцою: 2 прості рецепти

Піца не в кожній країні готується за однаковим рецептом. Американська має товстіше тісто, а італійська завжди тонко розкочується, але не качалкою, а руками. Борошно беруть тільки твердих сортів, щоб не повніти. Американці ж піцу готують пишну і чого тільки в неї не додають.

В італійський рецепт піци йде не більше трьох-чотирьох інгредієнтів. Можна класти сир, часник, помідори, оливки, гострі ковбаски, гриби, анчоуси, солодкий і гострий перець. Присмачують орегано й базиліком. Італійці не беруть заморожених продуктів, тільки свіжі.

Італійська піца

Автор: cater-force.uk
 

Інгредієнти:

150 мл теп­лої води

4 ч. л. сухих дріжджів

150 г борошна

4 ст. л. оливкової олії

1/4 ч. л. солі

150 мл води

450 г борошна

200 г стиглих помідорів

3 ст. л. оливкової олії

10 листків свіжого базиліку

3 зубчики часнику

10 маслин тонкими кружками

30 г твердого сиру

Приготування:

Налити теп­лу воду і покласти сухі дріжджів. Насипати 156 грам борошна, замісити тісто і поставити в тепле місце.

Тоді додати оливкову олію, сіль, 150 мл води та 450 г борошна. Замісити тісто і поставити на 2 год. у темне місце, періодично підмішуючи. Потім розтягнути тісто руками, щоб вийшов корж 35–40 см в діаметрі. Покласти на деко.

Для начинки залити окропом стиглих помідорів і знімає шкірку. Потім розрізати їх навпіл і видалити насіння. М'якоть порізати на шматочки, додати 3 ст. л. оливкової олії, дрібку цукру та свіжий базилік.

Почистити часник і порізати тонкими пластинками, а маслини — тонкими кружками.Натерти на дрібній тертці твердий сир.

Викласти все на тісто і поставити на 10 хв. у духовку при 200°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 найсмачніші крем-супи для зігріву взимку

Американська піца

Автор: benvenutolimos.com
 
Інгредієнти:
125 мл теплої води
1 ст. л. цукру
1 ч. л. сухих дріжджів
1 склянка борошна
300 г твердого сиру
1 цибулина
200 г копченої ковбаси
1 болгарський перець
1 маринований огірок
1 яйце
2 ст. л. кетчупу
1 ч. л. орегано

Приготування:

У теплій води розвести цукор, дріжджі і дрібку солі. Додати склянку борошна і замісити тісто. Накрити його рушником і на годину залишити в теплому місці.

Для начинки натерти половину сиру, а решту порізати брусками.

Цибулину порізати тонкими півкільцями і підсмажити на малому вогні. Порізати кільцями копчену ковбасу, тонкими смужками — болгарський перець і крупний маринований огірок. Можна класти бекон, курку, капусту, різні копченості, ковбаси, ананаси й гірчицю.

Тісто розкачати не тонше 7 мм і по краю викласти шматки сиру. Загортати їх у тісто. Для соусу збити до однорідності яйце, кетчуп і орегано. Помастити цим тісто і посипати половину тертого сиру. Викласти ковбасу, цибулю, перець, огірок, посипати рештою сиру.

Поставити у духовку при 230–250° на 8–10 хв.

Зараз ви читаєте новину «Яка різниця між італійською та американською піцою: 2 прості рецепти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути