
Зранку досить часто улюблений чай залишається недопитим через високу температуру.
Ви просто залишаєте його на столі і їдете у своїх справах. Та є лайфхаки, які допоможуть знизити температуру гарячого напою, пише pixelinform.
Чай можна розбавити холодною водою. Однак смак чаю після цього залишить бажати кращого. Є кілька способів, які допоможуть остудити чай, нічого не додаючи до нього.
Переливання
Потрібно підготувати другу чашку - чисту та суху. Після цього переливаємо чай з однієї посудини до іншої. Цей нехитрий спосіб дозволяє дуже швидко зробити температуру напою комфортною. Адже чай охолоджується і об холодну чашку, і в процесі переливання.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підготувати організм до новорічного застілля
Блюдце
Чай, налитий в блюдце, охолоне дуже швидко. Адже це широка та неглибока посудина, в якій більший розмір поверхні рідини, і вона швидше охолоджується.
Ложка
Виявляється, ложка (особливо якщо обдати її холодною водою) помітно прискорює охолодження напою. Річ у тім, що температура ложки набагато нижча за температуру рідини. Також її можна попередньо покласти в морозилку - так буде ще швидше.
Щоб зберегти яскравий аромат і насичений смак кави, необхідно знати, як правильно її зберігати. Є три головні правила, які допоможуть уникнути втрати якості цього напою.
Перший крок до збереження аромату - пересипати зерна в спеціальні пакети з клапаном.
Коментарі