Ексклюзиви
неділя, 01 вересня 2024 13:45

Як приготувати шакшуку: рецепт одеського шеф-кухаря Савви Лібкіна

Як приготувати шакшуку: рецепт одеського шеф-кухаря Савви Лібкіна
Ароматна шакшука на сніданок: Савва Лібкін поділився хитрощами приготування, які перетворюють страву у шедевр Фото: instagram/savvalibkin

Шакшука - страва, насичена смаком стиглих помідорів, ніжних яєць і духмяних спецій. Вона не лише заряджає енергією, але й приносить справжню насолоду кожному ранку.

Своїм варіантом рецепту шакшуки поділився одеський шеф-кухар Савва Лібкін.

"Немає сенсу порівнювати рецепт з ізраїльським або палестинським варіантами страв. Так як яйця з томатами готують ізраїльтяни, одесити, вірмени та італійці. Усе що ви прочитаєте нижче, виключно про те, як розумію шакшуку я", - каже Савва Лібкін.

Шакшука

Інгредієнти на 4х людей:

9-10 яєць - дуже свіжих та охолоджених в холодильнику, щоб білок не розтікався.

2 крупних мікадо

300 г дрібних червоних томатів

1 велика цибулина

1 головка часнику

оливкова олія для смаження.

Як приготувати

З мікадо знімаємо шкірочку та нарізаємо кубиками 2х2 см. Дрібні томати ріжемо вздовж навпіл.

Цибулину розрізаємо навпіл та дрібно шаткуємо.

Очищений часник теж дрібно шаткуємо.

Цибулю та часник гріємо на оливковій олії у великій сковорідці приблизно 10 хвилин на маленькому вогні.

Додати томати. Збільшити вогонь і поварити ще хвилин 10 .

Посолити, поперчити.

Збільшити вогонь до сильного кипіння, що б соус булькав.

Обережно додати 10 яєць, рівномірно розподіляючи по сковорідці.

Готуємо без кришки 3 хвилини. Далі готуємо з кришкою до стану, коли жовтки напів рідкі та відповідно напів готові.

Вимикаємо вогонь.

Варто дати шакшуці "відпочити" під кришкою приблизно 2-3 хвилини.

За цей час дрібно нарізаємо кінзу та посипаємо зверху.

Подаємо до сніданку.

Є страви, які можна готувати не лише на сніданок, а й обід та вечерю. Серед них - шакшука.

Це популярний сніданок серед ізраїльтян. Ця страва готується у сковороді, але у духовці.

Спробуйте приготувати корисну і ситну шакшуку зі шпинатом та халапеньйо.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати шакшуку: рецепт одеського шеф-кухаря Савви Лібкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути