
Відчути ідеальний баланс між чаєм і кавою можна завдякик кавіBlack Tie.
Ось що вам потрібно знати про каву чорна краватка та як її приготувати.
Замовити каву Black Tie у місцевому кафе не так просто, як лате. Але цей напій досить просто приготувати самостійно вдома навіть для початківців.
Інгредієнти:
1 склянка води
1 ст. л. суміші чорного чаю зі спеціями
1 ч. л. цукру
1 порція свіжозвареного еспресо
1 ст. л. згущеного молока
2 ст. л. вершків
Як приготувати
Доведіть одну склянку води до кипіння, потім додайте чай та цукор (відрегулюйте за смаком). Дайте настоятися 15 хв.
Процідіть листя чаю за допомогою сітчастого ситечка або шматка марлі.
Зваріть еспресо.
Наповніть склянку льодом на 2/3.
Додайте згущене молоко, еспресо, холодний чай і вершки. Інгредієнти слід додавати в такому порядку. Не змішуйте шари та подавайте.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спеція, яка спалює калорії: додайте цю пряність у ранкову каву
Що таке кава black tie
Що робить каву Black Tie унікальною, так це її злегка солодке, злегка пряне поєднання смаків. Хоча цей напій походить із Таїланду, він поєднує холодний чай зі спеціями, еспресо та згущене молоко. Солодкий смак згущеного молока в поєднанні з гіркотою еспресо та зі спеціями чаю створює унікальний смак. Кава Black Tie - це холодний напій, який подають з льодом.
Варіації кави black tie
Традиційний спосіб приготування кави чорна краватка, що виник у Таїланді, поєднує еспресо та холодний чай із тайськими спеціями й згущене молоко. Холодний чай із тайськими прянощами часто готують із суміші чорного чаю та таких спецій, як кардамон, бадьян і тамаринд. Однак, досліджуючи напій, ви можете зустріти кілька інших варіантів. Кавові традиції В'єтнаму та Нового Орлеану надихнули бариста на версію кави Black Tie з сиропом з цикорію та збитими вершками. Бармени у світі готують коктейлі як варіацію напою, але вже з алкоголем. Інколи вершки заміняють на кокосове молоко, що надає напою легкий, більш тропічний смак.
Інколи під час приготування кави ми додаємо різні інгредієнти. Одні підсилюють смак напою, інші - можуть зіпсувати його.
Розповімо про найпоширеніші інгредієнти, які краще не додавати в каву.
Коментарі