
На святковому столі завжди є закуски для розігріву, щоб нагулявся апетит. Для цього можна не готувати звичних бутербродів, а асорті масел з різними смаками. Подавайте його на стіл зі свіжим хлібом, скибочками підсушеного багета, хлібцями, крекерами і основними стравами Вибирати смаки можна самому. Є солодке, кисле, шоколадне, пряне та навіть з алкоголем.
Перед приготуванням необхідно дістати вершкове масло з холодильника і залишити його при кімнатній температурі на годину-півтори.
Десертне шоколадне масло
Інгредієнти:
Масло солодковершкове - 180 г
Какао - 40 г
Цукрова пудра - 30 г
Приготування:
У вершкове масло кімнатної температури додайте какао, цукрову пудру і перемішайте до однорідності.
Також шоколадне масло можна приготувати, змішавши його з топленим шоколадом (90 г). Шоколад додається при температурі 35 градусів.
Ретельно перемішайте. Надайте бажану форму, скориставшись харчовою плівкою або фольгою.
Поставте в холодильник до подачі.
Десертне лимонне масло
Інгредієнти:
Масло солодковершкове - 180 г
Лимон - 2 шт.
Лимонний сік - 2 ст. л
Цукрова пудра - 20 г
Приготування:
Лимони ошпарьте окропом і обсушіть. Зніміть цедру за допомогою дрібної терки.
Сік з лимона відіжміть. В м'яке масло додайте цукрову пудру, цедру і сік лимона. Ретельно перемішайте.
Надайте бажану форму, скориставшись харчовою плівкою або фольгою.
Поставте в холодильник до подачі.
Масло з сиром дор блю і хріном
Інгредієнти:
Масло солодковершкове - 180 г
Сир з блакитною цвіллю - 40 г (розкришити)
Зелена цибуля - 2 ст. л (нарізати)
Хрін столовий - 1 ст. л
Мелений чорний перець і сіль за смаком
Приготування:
Масло змішайте з крихтами сиру, зеленою цибулею, хроном, сіллю і перцем. Добре перемішайте до однорідної консистенції.
Надайте бажану форму, скориставшись харчовою плівкою або фольгою.
Поставте в холодильник до подачі.
Масло з лаймом і базиліком
Інгредієнти:
Масло солодковершкове - 180 г
Цедра 1 лайма
Базилік свіжий - 1 ст. л (нарізати)
Суміш прянощів (на ваш вибір) - 1/2 ч. л.
Паприка (пластівці) - 1 щіпка
Мелений чорний перець і сіль за смаком
Приготування:
Розм'якшене вершкове масло змішайте з цедрою лимона, пряною сумішшю, нарізаним базиліком і паприкою.
Приправте сіллю і перцем за смаком. Ретельно перемішайте масу до однорідності.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Салат "Шуба" готують у вигляді свічок
Надайте бажану форму, скориставшись харчовою плівкою або фольгою.
Поставте в холодильник до подачі.
Масло з віскі
Інгредієнти:
Масло солодковершкове - 180 г
Віскі - 1,5 ст. л
Мигдаль солоний смажений - 1/3 склянки
Кленовий сироп - 2 ст. л
Приготування:
Розм'якшене вершкове масло змішайте з порізаним мигдалем, віскі і кленовим сиропом.
Ретельно перемішайте до однорідності.
Надайте бажану форму і поставте в холодильник до подачі.
Коментарі