Путін налаштував Трампа проти України - чи ми самі дали йому козирі в руки

Зараз уже стало зрозуміло, що Трамп і Путін - не лише ситуативні союзники, а й друзі (наскільки це можливо). Вони зустрічалися щонайменше 7 разів після завершення каденції Трампа. Але ця путінська теза про захист російськомовного населення в Україні... Муляє, чи не так? Чому?

Росія має право проводити операції на території України для захисту російськомовних громадян. Саме цим аргументом Путін пояснював Дональду Трампу свої права на Україну на їхніх особистих зустрічах у 2017 році.

...змінювались погляди Трампа на Україну. Зокрема, вони наводять фрагменти бесід із Путіним, де той багато говорить про російськомовне населення України, яке начебто піддається "етнічним чисткам"

"Нью-Йорк Таймс" публікує велике дослідження про те, як змінювались погляди Трампа на Україну. Зокрема, вони наводять фрагменти бесід із Путіним, де той багато говорить про російськомовне населення України, яке начебто піддається "етнічним чисткам". І для захисту якого Росія вправі робити те, що вона вважає за потрібне. Що саме Росія вважає за потрібне - ми бачимо просто зараз в прямому ефірі.

У принципі, про це всі і так давно знали. Знали, що позиція "какая разніца", що в якийсь момент стала ледь не фрагментом офіційної державної політики, врешті-решт і привела до України російські танки. Знали що захист української мови є питанням не лише національної ідентичності, але й національної безпеки. Багато разів чули глибокі аргументи про "захист російськомовного населення" від української мови, зокрема й від українських політиків.

Російськомовність України - це ледь не ключовий аргумент, який дозволяє Путіну виправдовувати війну

Серед багатьох українських політиків і досі триває дискусія про необхідність "захисту російськомовного населення". Хоча те, що захист російськомовності вбиває, кожен з нас може почути і побачити всюди - у звуках сирен повітряної тривоги тилових міст, серед жовто-синіх прапорців на Майдані Незалежності в Києві, в очах біженців із прифронтових містечок. Російськомовність України - це ледь не ключовий аргумент, який дозволяє Путіну виправдовувати війну.

Тому наступного разу, коли ви спілкуватиметесь зі своїми дітьми російською мовою - пам'ятайте про те, яку ціну Україна платить щодня за те, що хтось хоче захистити ваше право не говорити українською.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі