Країна "аналоговнєт" провалила розхвалене імпортзаміщення

Російські підприємства досі сидять на імпортному софті. Особливе питання - до німецької Siemens, її продукцію використовують 80% підприємств країни-агресорки. А як там щодо власного софту?

Підприємства металургійної та хімічної промисловості, а також паливно-енергетичного комплексу Російської Федерації досі реалізують понад 98% проєктів на іноземному софті.

При цьому близько 80% з них використовують IT-рішення німецької Siemens, а 18%, що залишилися, - інші зарубіжні продукти.

Після виходу з Росії Siemens, французької Schneider Electric, японської Yokogawa та американських Honeywell та Emerson при Мінпромторгу РФ було створено робочу групу для імпортозаміщення іноземних рішень. Розробкою повинні були зайнятися "Сєвєрсталь", "Газпром нафта", "Транснафта", "Єврохім", "Росатом" та ін.

...лише 10% російських компаній визначилися зі стратегією імпортозаміщення, близько 60% все ще у пошуку

Згідно з затвердженим у Мінпромторгу планом, вже до кінця 2024 року компанії повинні були випробовувати прототипи компонентів для локальних систем управління. Однак, як показало опитування, лише 10% російських компаній визначилися зі стратегією імпортозаміщення, близько 60% все ще у пошуку.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі