Велика Британія прагне повернутися в обійми ЄС?

Нові загрози, нові стратегії безпеки на європейському континенті вимагають нових союзів. Схоже, у Лондоні це розуміють чітко, як ніколи. Перші кроки до возз'єднання зроблено?

The Guardian: Кір Стармер пообіцяв перегорнути сторінку у відносинах Великої Британії з ЄС, незважаючи на розбіжності з Брюсселем щодо пропозицій щодо європейської схеми мобільності молоді.

Прем'єрміністр сказав: "Звичайно, будуть проблеми" у перезавантаженні відносин, але наполягав, що він "перегортає сторінку старого способу ведення цих переговорів" на користь більш "конструктивного підходу". Про це він сказав під час поїздки до Брюсселя, де в середу відбулася його перша двостороння зустріч з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

...офіційні особи ЄС попередили, що вони чекають детальних планів щодо того, чого хоче Лондон у всіх аспектах відносин

Цього тижня дипломати та політики розповіли Guardian, що початок обговорення схеми мобільності молоді є передумовою для угоди в інших сферах, таких як оборона та безпека. Однією з перших цілей, до якої прагнуть Велика Британія та ЄС, є новий пакт про безпеку та зовнішню політику, але офіційні особи ЄС попередили, що вони чекають детальних планів щодо того, чого хоче Лондон у всіх аспектах відносин.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі