Західні банки обслуговували рахунки Пригожина і ПВК "Вагнер"

Санкції - санкціями, а гроші - грошима. Особливо - якщо це великі гроші. Американські фахівці відстежили ланцюжок брудних оборудок Пригожина на Африканському континенті за участі західних банків. Що вони з'ясували?

Банки JPMorgan Chase та HSBC обробляли платежі для компаній в Африці, контрольованих покійним Пригожиним.

Як показує витік документів, які отримав та проаналізував вашингтонський Центр передових оборонних досліджень (C4ADS), підставні компанії купували у Китаї обладнання для розробки природних ресурсів, оплачуючи його через західні банки.

...у серпні 2017 року ПВК "Вагнер" використав суданську компанію Meroe Gold для закупівлі гірничодобувного обладнання у китайської Henan Liming

Як свідчать документи, у серпні 2017 року ПВК "Вагнер" використав суданську компанію Meroe Gold для закупівлі гірничодобувного обладнання у китайської Henan Liming. Платіж за нього на $688 460 було відправлено з Blue Nile Mashreg Bank (один з найбільших банків Судану), JPMorgan Chase у Нью-Йорку, а звідти - до China CITIC Bank у Гонконгу.

У вересні того ж року Meroe Gold сплатила китайській AGG Power Technology $79 915 генератори та запасні частини. Гроші знову пройшли через JPMorgan Chase, а потім прийшли до гонконгського Hang Seng Bank, що входить до групи HSBC. Разом з Meroe Gold у 2020 року під обмеження потрапила російська компанія "М Інвест", яку контролював Пригожин.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі