Влада продовжує тасувати комбригів, коли на Сході - критична ситуація

Дивні кадрові рішення влади вже позначилися на боєздатності українського війська. У розпал російського наступу - знімають успішних бойових командирів бригад, і як наслідок, ми продовжуємо втрачати території і бійців. Що далі?

Бачу вже повідомлення в стилі: "А той Вугледар і не мав особливого значення"... Уже не раз таке чули, правда ж? Ану, нагадайте мені, який би ґвалт стояв, якби хтось у часи Порошенка відважився таке сказати про місто-твердиню, яка понад два роки тримала опір? Та що - ті, хто тоді б верещали, нині саме про "не мав значення" й триндять. Здача міста була невідворотна після початку Курської авантюри. Для того її й задумували. Але після заміни командира бригади це вже довершений факт - місто тупо здали. Зараз там усе критично. Були заяви, що військові відходять, але бачу й спростування - і це вже дикість, якщо підтвердиться, що їх там тримають, доки один політик не закінчить вояжі. Але про затримку бачив у доволі авторитетиних.

Курахівський напрямок - дикі атаки ворожої техніки. Оборона дуже потужна на рівні до батальйону, а все, що вище - поступове наростання керованого хаосу

Курахівський напрямок - дикі атаки ворожої техніки. Оборона дуже потужна на рівні до батальйону, а все, що вище - поступове наростання керованого хаосу. На Покровському показовим було створення збірної солянки зі шматків різних підрозділів, родів та типів військ. Це провали не бійців, а управління військами. Такі явища трапляються зазвичай при стрімкому відступі. У нас нічого подібного не було. Тому не бачу пояснень, окрім "так хтось задумав". Ну і фатальна неспроможність Сирського утримувати атаки ворога на флангах. У ворога це знають. Саме так зараз іде ворожий наступ на Курахівському напрямку й охоплення клешнями Селидового.

На самому Покровському напрямку ворог переходить природний рубіж - річку Журавку. Там наступ повільний, його стримують підрозділи ЗСУ й замовчують пропагандисти. Але ситуація погіршується - усе те саме: брак людей, озброєнь, збірна солянка й командування... Поки ЗСУ затримують ворога, але такими силами зупинити його неможливо. Тим часом вражина знищує Покровськ.

Під Торецьком ворог покращив ситуацію, але просування мінімальні. Проте вже видно план русні - прорив центральною вулицею в Торецьку. Ще сотні метрів лишились до перерізання наших комунікацій. Тоді ситуація на всій ділянці різко погіршиться. Зараз щось прогнозувати скрізь неможливо. Удари по ворожих складах настільки масштабні, що у ворога справді скоротилися арсенали. Якщо він планує тривалу кампанію, а не тимчасовий мегатиск із подальшим замороженням, то на фронтах має дещо помінятися на користь ЗСУ.

...є позитивні новини - це на Харківщині у Вовчанську. Ворога вибили з Агрегатного й є надія на продовження контрнаступу, а кацапня переходить там до оборони

Де справді є позитивні новини - це на Харківщині у Вовчанську. Ворога вибили з Агрегатного й є надія на продовження контрнаступу, а кацапня переходить там до оборони. Про Курськ... Давайте, іншим разом. Там настільки дивні підходи з плануванням наступу, що якось адекватно це пояснити неможливо - ніби армію змушували робити дії для інформаційних приводів, а не для завершених операцій... Просто всі пропагандистські схеми там не відповідають реальності. Тому й менше про це згадують. Пропаганда перекинулася на Вовчанськ - ним зараз перекриватимуть проблеми на інших напрямках...

Підтримуємо ЗСУ, молимося за наших захисників.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі