Фантазії Зеленського: з 14 обіцяних бригад резерву немає й чотирьох

Захід дійсно не завжди вчасно надає нам допомогу, і не в достатній кількості. Однак - чи можна сказати, що українська влада робить усе, від неї залежне, щоб забезпечити ЗСУ? Чи навпаки - продукує корупцію і хаос?

Відверто, мене вже дістали ці історії про 14 бригад у резерві, з яких укомплектувати зброєю ми не змогли навіть 4 через "затримки забезпечення від союзників". А укомплектованість особовим складом бригад на лінії фронту немає бажання перевірити? Не викидати з БЧС графу "наявність" і керуватися виключно "за штатом", а перевірити, яке поповнення і кого - реально необхідно.

...забезпечення на лінії фронту точно відповідає потребам? Перевіряли? Вогневі засоби, броня, дрони, РЕБи, автомобілі? І звідки воно: "мільйон від держави" - чи насправді мільярди від волонтерів?

А забезпечення на лінії фронту точно відповідає потребам? Перевіряли? Вогневі засоби, броня, дрони, РЕБи, автомобілі? І звідки воно: "мільйон від держави" - чи насправді мільярди від волонтерів? Що відбувається з боєкомплектом на передку? Який ліміт мін, снарядів, дронів видається на добу бригаді? З виробленого і закупленого державою!

Можна, нарешті, запросити докупи усі ці міністерства, закупівельні структури, логістику і під час Ставки набрати по телефону 10 бригад на вибір і спитати: скільки з виділеного на папері ви реально отримали? І куди пішли гроші, чому цього немає ні на місці, ні у виробництві, ні в закупці?!

Бо якесь замкнуте коло виходить: зброї немає - бо нікому воювати, відступаємо - бо нічим завдавати ударів по ворогу, бійці в тилу сидять без зброї і навчатися ні на чому. Ще раз: біда починається з голови і управління. Якщо бардак нагорі, якщо всі займаються всім і лише переводять стрілки один на одного - перемоги не буде.

...спершу треба виконати власне домашнє завдання - зупинити хаос, ідіотизм і корупцію. Бо 5-6 менеджерів, як і 5-6 F16 Українську державу врятувати не годні

Від Заходу треба і можна вимагати. Аж до денонсації Будапештського меморандуму і відновлення ядерного потенціалу України. Особисто мені вибачення Клінтона недостатньо.
Але спершу треба виконати власне домашнє завдання - зупинити хаос, ідіотизм і корупцію. Бо 5-6 менеджерів, як і 5-6 F16 Українську державу врятувати не годні. Це вже має бути очевидно усім.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі