Росіянин? Йди за російським кораблем. Нововведення китайських банків

Китайські кредитні установи вирішили перестрахуватися: вони просто не приймають платежі в людей з російськими іменами, а написи кирилицею - вже підстава для скасування транзакції. Що далі?

Китайські банки почали відмовлятися приймати платежі у відправників із російськими іменами. Банки КНР з середини липня почали відмовлятися приймати платежі, якщо у платіжних документах зазначені російські імена.

Російські імена, зокрема ті, яких немає в списках санкцій, будь-які зв'язки з Росією, а також написи на кирилиці - стають підставою для скасування платежу

Тепер імпортери змушені готувати повний комплект документів для транзакцій через третіх осіб, щоб не було видно зв'язку з Росією. Російські імена, зокрема ті, яких немає в списках санкцій, будь-які зв'язки з Росією, а також написи на кирилиці - стають підставою для скасування платежу. Китайські партнери бояться вторинних санкцій і все частіше використовують "нульову довіру" у відносинах із російським бізнесом, намагаючись виключити будь-яку загрозу. Якщо російське ім'я носить громадянин іншої країни, китайські банки запитують додаткову інформацію, зокрема, перевіряють зв'язок з російськими компаніями.

Ситуація з платежами з Росії до Китаю різко погіршилася у грудні 2023 року, коли президент США Джо Байден підписав указ про вторинні санкції, зокрема й проти іноземних банків, за допомогу з угодами підсанкціонним особам та з постачанням російському ОПК. Після цього великі китайські банки припинили приймати платежі з Росії навіть у юанях. Невеликі регіональні банки приєдналися до них у липні та серпні цього року. Таким чином, понад 98% китайських кредитних організацій зараз не приймають платежі від російських компаній.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі