Російських чіпів на Росії не буде? Найбільший проєкт накрився тазом

Інвестиції у понад €200 млн - на вітер. Ще 2011 року Путіну презентували проєкт із виробництва чіпів, однак за 13 років росіяни не спромоглися навіть збудувати завод

У Росії найбільший проєкт чіпів від "Роснано" збанкрутував після інвестицій в сотні мільйонів доларів. ТОВ "Крокус наноелектроніка" (КНЕ), засноване в 2011 році "Роснано" спільно з французьким стартапом Crocus Technology, подало заяву про банкрутство.

ТОВ "Крокус наноелектроніка" є найбільшим проєктом "Роснано" з виробництва чіпів. Підприємство мало займатися створенням магніторезистивної пам'яті - пристроїв із довільним доступом на основі спінових вентилів (MRAM). Загальний обсяг інвестицій у проєкт перевищив €200 млн. У лютому "Роснано" збиралося визнати банкрутом свою дочірню компанію ТОВ "Пластик Лоджик", в яку було інвестовано 7,1 млрд. рублів.

...проєкт був задуманий для виробництва електронних планшетів, які ще 2011 року колишній керівник держкорпорації Анатолій Чубайс презентував Путіну. Проте завод так і не був побудований...

Цей проєкт був задуманий для виробництва електронних планшетів, які ще 2011 року колишній керівник держкорпорації Анатолій Чубайс презентував Путіну. Проте завод так і не був побудований, і російський ринок не побачив жодного планшета.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі